הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

שילוב נפלא בעוגה בחושה אחת

28/04/2015

שוקולית אני לא אוהבת לשתות אבל לשלב אותה בעוגות בהחלט כן ועם טוויסט נפלא של חלבה מתקבלת עוגה שקשה לאכול ממנה רק פרוסה אחת. תנסו ותראו :)

 

מצרכים:

1 ורבע כוסות קמח

כפית אבקת אפיה

1/2 כוס שוקולית

1/2 כוס אבקת קקאו

1 כוס סוכר

4 ביצים

3/4 כוס שמן

1 גביע יוגורט בטעם טבעי

50 גרם חלבה מפוררת או שערות חלבה

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר

כף שמן

25 גרם חלבה

לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
לערבב בקערה את הקמח, אבקת האפייה, השוקולית ואבקת הקקאו.
לטרוף את הביצים עם הסוכר לקצף תפוח מעט. להוסיף את השמן והיוגורט ולטרוף שוב.
להוסיף את תערובת היבשים ולערבב מעט ובעדינות רק עד הטמעת המצרכים.
להוסיף את החלבה המפוררת ולערבב פעם אחת.
לצקת לתבנית 24 ולאפות בתנור במשך 40-45 דקות. לבדוק בעזרת קיסם שהעוגה מוכנה. להוציא מהתנור ולצנן מעט.

לציפוי:

להמיס את השוקולד המריר עם השמן. כשהשוקולד מומס וחלק להוסיף כף חלבה מפוררת, לערבב ולצקת על העוגה.

1

 

 

את המתכון עם ערכים תזונתיים תמצאו גם בספר המתכונים שלי שבאתר FoodsDictionary

2

 

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה