הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

עוקבים: 217

החל מפברואר 2012

עוגיות נוטלה קראנצ’יות עם שדרוג משגע

15/04/2015

כל הארץ דגלים דגלים ופיקניקים ועל האש,פארקים משפחות וחברים.

אבל כשהכל נגמר,מהמנגל רק עולה עשן קל,הכל נקי ומסודר זה הזמן להכין קפה או תה לפתוח את קופסת העוגיות ולהתענג.

אלה עוגיות נוטלה קראנצ’יות עם שדרוג משגע וטעים.

את הנוטלה אפשר להחליף בממרח לוטוס או ממרח לואקר.

מצרכים:

2 כוסות קמח

3/4 כוס סוכר

1 אבקת אפיה

2 ביצים

3/4 כוס שמן

4 כפות גדושות נוטלה

50 גרם שוקולד מריר קצוץ דק דק לציפוי

מחממים תנור ל180 מעלות

מערבבים יחד והיטב את כל החומרים חוץ מהשוקולד המריר! עד קבלת בצק שהוא שומני.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה

לוקחים ממש מעט מהבצק ומגלגלים לכדור. את הכדור טובלים במעט השוקולד הקצוץ ומניחים בתבנית.

יש להניח במרווחים גדולים משום שהעוגיות מתפשטות כך שיוצא בערך כ- 9-12 עוגיות בכל תבנית

אופים בין 10-13 דקות ולא יותר. ממש כשרואים שקצה העוגיות אפוי ומעט קשה מוציאים מהתנור ומכניסים עוד תבנית.

לשדרוג מעלף:

ממיסים 100 גר’ שוקולד לבן. מורחים עוגיה בצידה החלק בשוקולד וסוגרים לסנדביץ’ עם עוגיה נוספת. אוחחח כמה שזה טעים וקראנצ’י!

 

כך הן במראה הרגיל…

כוס

 והנה הן אחרי שדרוג בצורת סנדביץ’ 

סנדביץ

 שיהיה לכולנו חג עצמאות שמח!

למעלה

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה