הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

עוגת בראוניז חגיגית ואף כשרה לפסח

22/03/2015

היורש הקיסרי שלי להלן בני הצעיר חגג 11 שנים. הוא יודע ואני יודעת איזו עוגה הוא אוהב. שוקולד,קרם ו…שוקולד.

אז הכנתי לו את העוגה המשגעת הזו שהיא, כמה נפלא גם כשרה לפסח.

מצרכים:

לבסיס עוגת בראוניז:

נחמם תנור ל 170 מעלות

תבנית קפיצית 24

200 גר’ שוקולד מריר

100 גר’ חמאה

4 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס קמח תופח כשל”פ

בסיר כפול נמיס את השוקולד עם החמאה ונניח להצטנן מעט

נטרוף היטב ביצים וסוכר

נוסיף את תערובת השוקולד לביצים נערבב ונוסיף את הקמח.

נערבב מעט עד שהקמח נטמע בתערובת.

ניצוק לתבנית ונאפה כ-30 דקות. שימו לב לא לאפות יתר על המידה.

קרם וניל מקופלת:

1 שמנת מתוקה

1 פודינג וניל

חצי כוס חלב

2 חטיפי מקופלת מפוררים מעט

להקציף הכל יחד עד קבלת קרם

קרם שוקולד מקופלת:

1 שמנת מתוקה

1 פודינג שוקולד

חצי כוס חלב

2 חטיפי מקופלת מפוררים מעט

להקציף הכל יחד עד קבלת קרם

 

לאחר אפיית בסיס הבראוניז נניח לו להתקרר. נשים סביב התבנית בחלק הפנימי שקף או נייר אפיה

ניצוק על הבסיס את קרם הוניל ניישר היטב ונכניס למקרר לחצי שעה

כעבור חצי שעה ניצוק על קרם הוניל את הקרם השוקולד ושוב נחזיר למקרר לשעה

ציפוי:

3 כפות קקאו

6 כפות סוכר

10 כפות מיים או חלב

50 גר’ חמאה

בסיר קטן נביא לרתיחה את החלב,קקאו וסוכר. נוסיף את החמאה ונערבב עד שהיא נמסה.

נניח לקרם מעט להתקרר וניצוק אותו על קרם השוקולד.

נכניס את העוגה למקרר ל-4 שעות לפחות

נקשט את פני העוגה בקרם וניל לפי רצוננו.

מומלץ להכין את העוגה יום לפני וניתן אף להקפיאה ולהוציא מהמקפיא כ-3/4 שעה לפני ההגשה.

2 קרוב

 

מזל טוב לילד המיוחד והמקסים שלי וחג פסח שמח וכשר לכולנו ♥

1שלמה

 

 

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה