הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

כשפתיתים וכרובית נפגשים רק טוב יוצא מזה

11/03/2015

פתיתים. מאכל וותיק,כזה שכייף לאכול בלי כלום,כתוספת למנה בשרית,עם קטשופ או מיונז,אדומים או צהבהבים. זה אחד המאכלים שנדמה שיש לו הכי הרבה זכרונות. מהצבא,מהילדות,מבית ההורים. כל אחד ואחת ניסה להוסיף לפתיתים תוספות כטוב בעינו ובטעמו. כשקיבלתי לטעימה את סדרת הפתיתים החדשה של אסם החלטתי לחבר בין הפתיתים עם העדשים המצויינים לבין כרובית ולהפוך הכל לפשטידה נפלאה.

קצת טחינה ליד או מעל,סלט קטן והרי לכן ארוחה נפלאה .

מצרכים:

חצי חבילה פתיתים עם עדשים מבושלים לפי ההוראות שעל האריזה

5 פרחי כרובית שבושלו כ-10 דקות

2 ביצים

1 כוס קמח

חצי כפית אבקת אפיה

רבע כוס שמן

כף קטשופ (אפשר לוותר)

רבע כפית כורכום

רבע כפית טימין או פטרוזיליה יבשה

מלח פלפל לפי הטעם

לחמם תנור ל-180 מעלות ולשמן תבנית אינגליש קייק

נשים בקערה את הפתיתים. את הכרובית נפרק לפרחים קטנים ונוסיף לפתיתים. נוסיף את כל שאר המצרכים ונערבב היטב.

ניצוק התערובת לתבנית ונפזר מעל מעט סומסום

נאפה כ-35-40 דקות עד שהפשטידה יציבה וזהובה.

1

בתיאבון! :)

2

 

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה