הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

גם מאפה גם יפה. גם צבעוני גם צמחוני. גם טעים וגם קל להכין

05/02/2015

בצק העלים האהוב עליי חובר יחדיו עם אנטיפסטי צבעוני ויחד הם יוצרים גם מאפה וגם יפה. גם צבעוני וגם צמחוני. גם טעים וגם קל להכין.

לפני הכל נפשיר במקרר בצק עלים עכשיו נכין אנטיפסטי:

תבנית 20X25 

נחמם תנור ל 190 מעלות

3 פלפלים בשלושה צבעים שונים חתוכים לאורך לחתיכות גדולות

1 בטטה קלופה ופרוסה לפרוסות לא עבות

1 חציל פרוס

2 קישואים קלופים ופרוסים לפרוסות

נשים את כל הירקות בקערה. נוסיף 3 כפות שמן זית ומעט מלח גס.

נערבב היטב את הירקות כך שכולם יהיו מצופים בשמן

נניח בתבנית עם נייר האפיה ונאפה כ-  30 דקות ( את החצילים מומלץ להפוך כעבור 15 דקות)

נוציא התבנית מהתנור ונניח לירקות להצטנן.

את התנור נשאיר דלוק ונוריד את החום ל-180 מעלות

נפתח את גליל בצק העלים ונחתוך לפי גודל התבנית כולל שוליים כלומר כשני ס”מ יותר מגודל התבנית

נניח את הבצק על נייר אפיה ונעבירו עם הנייר,לתבנית.

נסדר את הבצק היטב ובעדינות בתוך התבנית כך שיכסה את השוליים. קצוות שנשארו מעל השוליים ניתן לחתוך או להשאיר כך.

נסדר על הבצק ירקות. לא משנה איזה סדר. אחד ליד השני שכבה ועוד שכבה.

נחתוך רצועות בצק דקות ונניח על הירקות לאורך ולרוחב.  למי שיש, ניתן להשתמש בגלגלת שיוצרת צורת רשת כמו בתמונה.

נמרח את הרצועות בביצה ונפזר סומסום וקצח.

כך זה נראה רגע לפני הכניסה לתנור:

הכנה

נאפה כ- 35 דקות או עד שהבצק מזהיב.

והנה המאפה היפה יוצא מהתנור:

מלא

תוכלו לשלב איזה ירקות שאתם אוהבים. כרובית,ברוקולי,בצל ועוד…

פרוסה

 

קראתם? אהבתם? תשאירו לייק או תגובה חביבה ותבוא עליכם הברכה :)

תבנית

 

 

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה