הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

מרק אפונה ובטטה יחד עם מקלות מלוחים. חם,משביע וטעים

20/01/2015

כשהשמש השקרנית של החורף מתחילה לשקוע ומתחילים להרגיש את הקור זה בדיוק הזמן שיהיה לכם סיר מרק אפונה ובטטה חם ומהביל.

לצד המרק נכין מקלות מלוחים והתענוג מושלם!

מצרכים:

2 כוסות אפונה יבשה שהושרתה לשעה עד שעתיים במיים

1 בטטה גדולה או 2 קטנות קלופות וחתוכות לקוביות

מקל סלרי חתוך לשניים (מוסיף המון טעם)

1 בצל קצוץ

4 שיני שום קצוצות

כף פפריקה מתוקה בשמן

רבע כף כורכום

מלח פלפל לפי הטעם

3 כפות שמן

2.5 ליטר מיים

בסיר גדול נחמם את השמן ונטגן מעט את הבצל והשום עד שקיפות.

נוסיף את שאר המצרכים ללא המיים ונטגן כ-5 דקות

נוסיף את המיים ונביא את הסיר לרתיחה.

נבשל כשעה ורבע עד שהאפונה רכה ומבושלת

נוציא את מקלות הסלרי ובעזרת בלנדר מוט ידני נטחן את המרק.

נבדוק טעמים ונשפר בהתאם לטעם האישי.

במידה והמרק סמיך מדי ניתן להוסיף עוד מיים רותחים.

בזמן שהמרק מתבשל נכין מקלות מלוחים:

נפשיר במקרר מבעוד מועד בצק עלים.

נחתוך ריבוע ונמרח עליו ביצה טרופה.

נפזר מעט מלח רגיל או מלח גס ומעט שומשום ובעזרת סכין או גלגלת נחתוך לרצועות.

את הרצועות נניח על תבנית עם נייר אפיה ונאפה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ-20 דקות עד שמזהיב.

1

ניתן להוסיף למרק גם קרוטונים תוצרת בית

כף

עוד מרק טעים לחורף הקר הוא מרק גריסים

2

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה