הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

עוגת שקדים וריבת פובידל רכה,עם גושים חמצמצים מתוקים של ריבת פובידל שאפשר להגיש אותה ישרה וגם הפוכה

05/01/2015

הפוך גוטה,הפוך אני אומרת לד’ חברתי משכבר הימים.

ד’ יושבת במטבחי החם והאפוף ריחות אפיה. “אז מה מצחיק אותך?” היא שואלת

“הכל מצחיק אותי” אני עונה. ואם אבכה זה יעזור? לא!

“תראי” אני אומרת לך וממשיכה לחייך וללוש בצק, “כשיש שנה עם הרבה גשם מחירי המיים עולים,מי שישב בכלא חוזר למשרה פוליטית,תחנות רכבת בנו מחוץ לערים ובמקום לעודד נסיעה ברכבת המחירים שלה גבוהים. הכל הפוך את רואה”,אני ממשיכה לחייך.

“כשאת מספרת את זה ככה זה באמת מצחיק” היא עונה ומלקקת מאצבעותיה עוד ריבת פובידל.

 אני ממשיכה ,”את הקטשופ צריך לשים הפוך שייצא ממנו משהו,את העוגה צריך להפוך שתצא מהתבנית ואפילו החיוך כן,החיוך הזה הוא בכי הפוך! “

ד’ נרגעת מהצחוק ופתאום אחרי כך וכך פרוסות עוגה וליקוקי ריבה שואלת “תגידי,למה הריבה למטה ?”

“אה,”אמרתי לה בשיא הרצינות,”זה כי זו עוגה הפוכה!” 

“תאמיני לי הכל ורוד אצלך” היא אומרת בצחוק גדול ,”תכיני לנו קפה ובואי שבי איתי.”

הפוך הכנתי אותו,בטח הפוך.

 

עוגת שקדים וריבת פובידל רכה,עם גושים חמצמצים מתוקים של ריבת פובידל שאפשר להגיש אותה ישרה וגם הפוכה.

נחמם תנור ל 180 מעלות

נשמן ונקמח קלות תבנית אינגליש קייק

כל הכמויות הן בכוס מדידה אוניברסלית

מצרכים:

3 ביצים בטמפ’ החדר

1/2 כוס סוכר לבן (100 גר’)

1/4 כוס סוכר חום ( 50 גר’)

1 סוכר וניל

חצי גביע שמנת חמוצה

1/2 כוס שמן (120 מ”ל)

1/2 כוס שקדים טחונים לאבקה (70 גר’)

1 חבילה אבקת אפיה

1.5 כוסות קמח (210 גר’)

כ-4 כפות מלאות ריבת פובידל

בקערה נערבב את המצרכים היבשים: קמח,אבקת אפיה,שקדים

בקערה נפרדת נטרוף בעזרת מטרפה ידנית ביצים עם סוכר,סוכר וניל שמן ושמנת עד קבלת בלילה אחידה.

נוסיף את היבשים ונערבב עד הטמעתם לא מעבר לזה.

ניצוק מחצית הכמות לתבנית.

נחמם מעט במיקרוגל (רק לכמה שניות!) את הריבה ובעזרת כפית ניצוק אותה על התערובת שבתבנית בצורה חופשית.

ניצוק את יתרת תערובת העוגה.

נאפה כ- 35-40 דקות

נוציא מהתנור ונניח לעוגה להתקרר.

הריבה שוקעת מעט למטה מה שלא גורע מטעם העוגה אלא להיפך. מאידך,אפשר להוציאה מהתבנית ולהגיש אותה הפוכה כמו בתמונה.

ישרה או הפוכה היא פשוט טעימה! :)

1

אהבתם? הפכתם? השאירו סימן שהייתם כאן ואם תרצו לקבל כל פוסט חדש שלי במייל לחצו למעלה מצד שמאל על ‘עקוב אחרי’ ותשארו מעודכנים

2

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה