הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

עוגת פירות בחושה שבאה מאהבה

03/12/2014

הגשם ניתך בחוזקה על חלונות המטבח משאיר עליהם שובלים של טיפות מיים.

“מה את מכינה?” הוא שאל וחיבק אותה מאחור.

“מממ…עוגת פירות” ענתה בחיוך מתפנק

“אני אוהב אותך” לחש לתוך צווארה,ניתק את חיבוקו ויצא מהמטבח החמים.

היא הוסיפה חופן חמוציות אדומות לעוגה,תחושת חיבוקו עדיין על גופה.

“ואני אוהבת אותך” אמרה לו כעבור שעתיים כשישבו זו מול זה,אוחזים ידיים נהנים מהעוגה,מהגשם,מהאהבה…

מצרכים:

4 ביצים

2.5 כוסות קמח ( 350 גר’ )

חצי כוס סוכר לבן + חצי כוס סוכר חום ( 200 גר’  סה”כ )

1 שקית אבקת אפיה

180 מ”ל שמן ( 3/4 כוס)

מיץ משני לימונים אליהם להוסיף 5 כפות מיים

גרידת קליפת לימון מלימון אחד שלם

1 תפוח עץ קלוף וחתוך לקוביות

1 אגס קלוף וחתוך לקוביות

חופן חמוציות מיובשות

לשמן תבנית 24 

לחמם תנור ל 175 מעלות

 

בקערה,לערבב קמח,אבקת אפיה.

בקערה נוספת לטרוף היטב ביצים,סוכר ושמן.

להוסיף את המיץ לימון עם המיים וקליפת הלימון ולהמשיך לטרוף.

להוסיף את תערובת הקמח ואבקת האפיה ולטרוף עד הטמעת הקמח בבלילה.

להוסיף את הפירות והחמוציות ולערבב מעט.

לצקת את כל התערובת לתבנית.

לאפות 35-40 דקות. לבדוק בעזרת קיסם שהעוגה מוכנה.

כשהעוגה קרה לבזוק אבקת סוכר.

קרובה

בקטגוריית עוגות בחושות אצלי בבלוג תמצאו עוד מבחר עוגות במבחר טעמים

פרוסה

 

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה