הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

קרוטונים תוצרת בית – הכי טעימים שיש

16/11/2014

החורף הגיע לביקור קצר והחלה עונת המרקים. קרוטונים הם ה-תוספת למרקים.

אין צורך ואין טעם לקנות קרוטונים. הם מלאים בתיבול עז וכמות נתרן שתגרום למד לחץ הדם לרקוד סמבה ולא משמחה!

תכינו אותם בבית רק אזהרה לי אליכם: תכינו כמות גדולה כי יש סיכוי טוב שתנשנשו את רובם עוד לפני שהמרק יהיה מוכן. אל תגידו שלא אמרתי! :)

מצרכים:

6 פרוסות לחם אחיד,לבן או חלה

4-5 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

רבע כפית פפריקה מתוקה

רבע כפית מלח

רבע כפית אורגנו

קורט פלפל שחור

את פרוסות הלחם נחתוך לקוביות קטנות. אפשר עם הקרום של הלחם ואפשר בלי. אני הכנתי עם ונשים אותם בקערה.

בקערה קטנה נערבב יחד שמן זית,שום,פפריקה,מלח,פלפל שחור ואורגנו.

נשפוך את הרוטב הזה על קוביות הלחם ובעזרת הידיים נערבב היטב ובעדינות עד שכל הקוביות מצופות .

נחמם תנור ל 190 מעלות

נרפד תבנית אפיה גדולה של תנור בנייר אפיה ונשפוך עליה את קוביות הלחם המצופות.

נכניס לתנור ונאפה 15-20 דקות תוך שמדי פעם מערבבים את הקוביות

כשקוביות הלחם אפויות היטב וקראנצ’יות נוציא את התבנית מהתנור.

נניח לקורוטונים להתקרר לחלוטין (זה הרגע שמתחילים לנשנש…) ונשמור אותם בצנצנת סגורה היטב.

קרוב

 

לקרוטונים האלה ממליצה על מרק גריסים הנפלא שלי או כל מרק אחר שאתם אוהבים

תבנית

 

 

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה