הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 231

עוקבים: 155

החל מפברואר 2012

פשטידה נפלאה גם לחג וגם לימי חול

24/05/2012

לפשטידות בצל אפשרויות הכנה שונות ומגוונות. ישנן פרווה,ישנן חלביות ,ישנן עם בצל מטוגן ועוד…

הפשטידה שלי הינה פרווה כשהבצל אינו מטוגן ומוגשת במנות אישיות. ניתן להכינה גם בתבנית אינגליש קייק.

הפשטידה הינה פשוטה,מהירה וקלת הכנה.



לחמם תנור ל 180 מעלות


4 בצלים קצוצים

1/2 כוס שמן

1/4 כוס מיים פושרים ( ניתן לערבב בתוך המיים כפית אבקת מרק בצל. אני וויתרתי על כך)

1/2 1  כוסות קמח

כפית אבקת אפיה

2 ביצים

מלח ופלפל

כף מיונז (לא חובה)


לתוך קערה עם הבצלים הקצוצים להוסיף את הביצים ולערבב.

להוסיף את כל שאר המצרכים ולערבב היטב.


בעזרת מברשת לשמן קלות תבנית אינגליש קייק לפזר מעט פירורי לחם ולצקת את התערובת. מעל התערובת לפזר שוב מעט פירורי לחם ומעט שומשום לקבלת מרקם קראנצ’י.


לפשטידות אישיות לשמן קלות תבנית שקעים של מאפינס  וגם שם לפזר מעט פירורי לחם בתחתית ולמעלה.


לאפות ב 180 מעלות כ 25-40 דקות או עד שהפשטידות מזהיבות.

ובגרסה אישית

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מקרא:

  • פוסט בירידה
  • פוסט בעלייה
  • פוסט דורך במקום
  • פוסט חדש במצעד

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

בחזרה למעלה