הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

עוקבים: 217

החל מפברואר 2012

עוגת יום הולדת עשירה בשכבות של קרם שוקולד.רכה וקרמית שכל ביס הוא תענוג

11/10/2014

עוד שנה עברה לה ורגע לפני החגים חגגתי יום הולדת.

החלטתי לפנק את עצמי ואת משפחתי בעוגה עם המון קרם שוקולד. בסיס שוקולד,קרם שוקולד מריר ועוד שכבת קרם שוקולד עם שמנת מתוקה.

קצת יותר עבודה מעוגה בחושה אבל התוצאה סיבה למסיבה:)

מחממים תנור ל 170 מעלות

משמנים תבנית קפיצית 24 או 26

לבסיס העוגה:

3/4 כוס סוכר

1.5 כפות קקאו

1 כוס קמח

1/2 כפית אבקת אפיה

1/4 כוס שמן

1 ביצה

חצי כוס מיים חמימים מעט

טורפים היטב ביצה וסוכר. מוסיפים את שאר המצרכים היבשים וממשיכים לטרוף לבלילה אחידה תוך הוספת המיים.

יוצקים לתבנית ואופים 15-20 דקות

מוציאים ומניחים לבסיס להתקרר.

ראשית נכין קרם שוקולד מריר:

1 כוס קקאו

3/4 כוס סוכר

100 גר’ שוקולד מריר

50 גר’ חמאה או מחמאה

1/2 כוס מיים

שמים בסיר קטן את כל המצרכים חוץ מהחמאה. מבשלים על אש קטנה עד שהכל נמס ומבעבע מעט. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מסירים מהאש לצינון.

כשבסיס העוגה הצטנן לצפות את דפנות התבנית בשקף או בנייר אפיה

להרטיב את הבסיס במעט יין ,ברנדי או מיץ תפוזים

לצקת את קרם השוקולד המריר על בסיס העוגה וליישר. שימו לב! להשאיר בצד כשתי כפות מהקרם איתם נשתמש לקרם השני ולקישוט

להכניס למקרר לחצי שעה.

להכין קרם שוקולד שמנת מתוקה:

2 שמנת מתוקה

1 חבילה +2 כפות פודינג שוקולד

כף מלאה מקרם השוקולד המריר שהשארנו בצד

3/4 כוס חלב

להקציף את כל החומרים עד קבלת קרם אחיד.

לצקת את הקרם על השכבה של קרם השוקולד המריר.

ליישר היטב ויפה ולהכניס למקרר ל3 שעות.

להוציא מהמקרר לשחרר את התבנית,להסיר את השקף או נייר האפיה בזהירות.

לפני ההגשה לשים את כף הקרם שוקולד מריר שנותרה בשקית אוכל קטנה,לעשות חור קטן ולקשט את פני העוגה.

פרוסה

עוד מבחר עוגות קרם ועוגות בחושות תמצאו בקטגוריית עוגות ועוגיות

לחיצה קטנה על ‘עקוב אחרי’ למעלה בצד שמאל ותקבלו עדכון על כל פוסט שלי שיתפרסם

והעיקר שתהיה שנה טובה ושנדע רק שמחות:)

חצי

 

 

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה