הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

עוקבים: 217

החל מפברואר 2012

עוגת קפה ושוקולד בחושה.שילוב שלא כדאי לפספס

19/08/2014

יש דברים במציאות שלנו שאנו יכולים לשנות במו ידינו. כך למשל אחה”צ של יום קייצי חם מאוד והביל יהפכו למשהו מעט נסבל אם נגיף את התריסים,נדליק את המזגן, נכין קפה קר ולצידו פרוסת עוגת קפה. בדרך כזו אפילו הקיץ עלול להיות נסבל מעט:)

מצרכים:

תבנית 24 משומנת ומקומחת קלות.

כל המידות הן בכוס חד פעמית של שתיה קרה

4 ביצים

1/2 כוס שמן

1/2 כוס סוכר חום

1/2 כוס סוכר לבן

1 אבקת אפיה

2 כוסות קמח

1 סוכר וניל

כפית מלאה נס קפה מעורבבת בכוס מיים פושרים

כוס שוקולד צ’יפס

מחממים תנור ל175 מעלות

בקערה טורפים היטב ביצים,סוכר חום ולבן,סוכר וניל ושמן. מוסיפים את הקפה וטורפים שוב.

מוסיפים קמח,אבקת אפיה ומערבבים.

מוסיפים חצי כוס שוקולד צ’יפס ויוצקים את התערובת לתבנית.

מכניסים לתנור. כעבור כ-10 דקות אפיה פותחים את התנור ומפזרים על העוגה את שאר השוקולד צ’יפס. סוגרים וממשיכים לאפות כ- 35-40 דקות.

מוצאים את העוגה ומצננים.

ממיסים במיקרו 50 גר’ שוקולד מריר. שופכים אותו לשקית זילוף,מחוררים חור קטן ומקשטים את העוגה בפסי שוקולד.

מומלץ לשמור את העוגה במקרר שאז השוקולד מתקשה והטעם…תענוג!

קפה פרוסה

רוצים לקרוא ולדעת על כל המתכונים והעדכונים בבלוג? לחצו למעלה משמאל על ‘עקוב אחרי’ והעדכון אצלכם במייל

קפה1

 

 

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה