הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

עוגת פירות בחושה שבקלות מנעימה את הזמן במשמרת לילה

25/06/2014

חצות והסלולרי שלי מצפצף שהתקבלה הודעה.

“תודה,העוגה היתה מאוד טעימה. כולם אכלו אותה השארתי לי עוד חתיכה לקפה מאוחר יותר. תעשי עוד כאלה :)  ”

כותבת בחזרה:

“לבריאות תהנו. שמור על עצמך ועבודה נעימה”

אלה הם אנשי הלילה. אנשים שעובדים במשמרות ארוכות בינהם נמצא האיש שאיתי ולהם הכנתי את העוגה כדי להמתיק ולו במקצת את המשמרת,את השעות הארוכות ולרענן את העייפות.

הפעם זו עוגת דובדבנים ומשמשים בחושה. אפשר להחליף כמעט בכל פרי שרוצים.

מצרכים:

3 ביצים קטנות או 2 גדולות

כוס+2 כפות קמח (כוס זכוכית עם ידית בגודל רגיל)

כוס סוכר

כפית וחצי אבקת אפיה

1/2 כוס שמן (כוס חד פעמית לשתיה קרה)

כפית תמצית וניל

3 משמשים חתוכים

10 דובדבנים מגולענים

נתחיל בכל שנחתוך את המשמשים לרבעים ונשים יחד עם הדובדבנים  המגולענים בקערה קטנה. נפזר עליהם כף סוכר חום או רגיל וכפית אחת של ברנדי או קוניאק (אפשר לוותר ולפזר רק סוכר) נערבב ונניח בצד.

נחמם תנור ל 180 מעלות ונשמן מעט תבנית אינגליש קייק ארוכה.

נשים בקערה ביצים,סוכר ושמן ונטרוף היטב בעזרת מטרפה ידנית כמה דקות.

נוסיף תמצית וניל,קמח ואבקת אפיה ונערבב עד קבלת עיסה אחידה סמיכה מעט.

ניצוק את העיסה לתבנית.

נפזר למעלה את הפירות. שימו לב! בקערה שבה היו הפירות נשאר מיץ לא לזרוק אותו אלא לשמור בצד.

נאפה כ 40-45 דקות

נוציא את העוגה מהתנור ומיד נשפוך עליה את מיץ הפירות שהשארנו בצד.

לפירות יש נטייה לשקוע. ישנה אפשרות לא לשפוך את המיץ על העוגה מיד בצאתה מהתנור אלא לחכות שהעוגה תתקרר להפוך אותה על כלי הגשה ולשפוך את המיץ רק אז.

כשהעוגה קרה לגמרי נפזר אבקת סוכר,נכין קפה ונתענג על כל פרוסה או שנארוז אותה למי שעובד משמרת לילה… :)

פרוסות

עוגת דובדבנים גם היא עוגה נפלאה ומומלצת. מוזמנים לקרוא

שלמה

 

בקרוב יהיו בבלוג שלי עוד עוגות פרי נוספות כדי לא להחמיץ אף פוסט לחצו למעלה משמאל על ‘עקוב אחרי’ ותקבלו עדכונים למייל שלכם

קרוב

 

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה