הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

לחם שהריח שיתפשט ממנו בבית לא ישאיר אתכם אדישים

18/05/2014

בתוך מבחר המתוקים לחג השבועות הגיע הזמן גם לאיזו פחמימת גבינות מלוחה ואין מושלם יותר מלחם שום עם גבינות.

תכינו,הריח שיתפשט בבית יגרום לכם להכין את הלחם גם ביום רגיל.

מצרכים:

3 כוסות קמח

1 כף שטוחה שמרים יבשים

1 כפית שטוחה מלח

3 כפות שמן זית

5 שיני שום כתושות

2 כפות גבינת קצ’קבל מגוררת

2 כפות גבינת פרמזן מגוררת

1.5 כוסות מיים חמימים

נשים בקערה את הקמח,שמרים,שמן ונערבב.

נוסיף כוס אחת של מיים ונתחיל לעבד לבצק.

נוסיף את המלח,השום הכתוש והגבינות ונלוש כ- 7 דקות עד לקבלת בצק רך,אחיד ומעט דביק.

אם במהלך הלישה חסר מיים נוסיף את חצי הכוס שנשארה.

נשמן מעט את הבצק במעט שמן זית מכל צדדיו ,נניח בקערה,נכסה במגבת וניתן לבצק לתפוח כ- 3/4 שעה.

בינתיים נערבב בכוס 4 כפות שמן זית עם 4 שיני שום כתושות.

לאחר שהבצק תפח,נלוש שוב להוצאת אוויר,ניצור מהבצק 2 כדורים עגולים ויפים ונניח אל תבנית עם נייר אפיה.

נחמם תנור ל 190 מעלות

נמרח את תערובת השמן זית ושום כתוש שהכנו על כל אחד מהלחמים.

נחרוץ 2 חריצים אלכסוניים בעזרת סכין חדה

ניתן לפזר אורגנו או בזיליקום למי שאוהב.

נכניס את הלחם לתנור ובתחתית התנור נניח תבנית עם מיים רותחים.

נאפה כ 25-30 דקות עד שהלחם מזהיב ומקבל קרום נוקשה וקראנצ’י.

השתמשתי בגבינות של תנובה אותם קיבלתי לניסוי וטעימה. ניתן לשנות גבינות לפי הטעם ומומלץ להשתמש בגבינות קשות.

לחם 1

מתכוני גבינה נוספים תמצאו בקטגוריית שבועות אצלי בבלוג

3

 

 

 

 

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה