הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

לחמניות קינמון לבראנץ’ הגדול

30/04/2014

 לייזה פאנלים האחת והיחידה אירגנה ואירחה בביתה בראנץ’ בוקר מופלא עם מיטב בלוגרי האוכל של סלונה.

שפע מאכלים וטעמים מעשי ידי הבלוגרים היה שם ושפע של אנשים שכל אחד ואחת מיוחדים בפני עצמו.

לבראנץ’ הבאתי לחמניות במילוי אוכמניות ולחמניות קינמון .

מצרכים לבצק:

1/2 ק”ג קמח

100 גר’ חמאה או מרגרינה מומסת (אפשר להחליף בחצי כוס שמן)

1 ביצה

1 כף מלאה שמרים יבשים

3/4 כוס סוכר

1.5 כוסות מיים פושרים (כוס רגילה מזכוכית)

למילוי הקינמון: לערבב חצי כוס סוכר עם 2 כפיות שטוחות קינמון

סירופ סוכר:

1.5 כוסות סוכר

1כוס מיים

כף סירופ מייפל או כף דבש

בסיר קטן מביאים לרתיחה,מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דק’ עד שמסמיך והופך לסירופ.להסיר מאש ולהניח לצינון.

הבצק:

בקערה גדולה שמים את כל החומרים עם כוס מיים אחת  ומתחילים ללוש עד קבלת בצק אחיד,רך ומעט שומני. (כ-10 דק’ לישה בידיים). במידה וחסר מיים להוסיף את חצי הכוס הנותרת.

מקמחים את הקערה,מניחים את הבצק ומכסים במגבת.

משאירים לתפיחה של חצי שעה.

כעבור כחצי שעה לשים שוב את הבצק לכמה רגעים להוצאת אוויר ומניחים שוב להתפחה של עוד חצי שעה.

מחממים תנור ל190 מעלות.

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים

על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק

בעזרת כוס  קורצים עיגולים ובתוך כל עיגול מניחים כחצי כפית תערובת סוכר וקינמון

מחברים בעדינות את קצוות העיגול ומגלגלים בידיים לצורת לחמניה.

כך לעשות עם כל שלושת חלקי הבצק

מניחים על תבנית עם נייר אפייה.

מברישים בביצה טרופה מפזרים מעל מעט תערובת סוכר וקינמון ואופים כ 20-25 דקות עד שהלחמניות זהובות.

מייד עם הוצאתן מהתנור מכסים אותן במגבת עבה ל 5 דקות.

מורחים בנדיבות סירופ סוכר על הלחמניות.

ניתן להקפיא אותן כשמצטננים ולהפשיר ברגע שמתחשק.

2

עוד לחמניות ומאפים תמצאו בקטגוריית מאפים אצלי בבלוג

רוצים את שאר המתכונים הטעימים שהיו בבראנץ’? כנסו ל- מתכונים לבראנץ’ המושלם

 

1

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה