הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

אחרי פסח מכינים את הבייגלה של אביגייל ונהנים מכל ביס

22/04/2014

אחרי שפע המטעמים של פסח צריך לחזור לדבר האמיתי – לחם.או פוקצ’ה או לחמניה והיום: בייגלה!

בייגלה חם עם המון שומשום או זעתר רק לבצוע חתיכה לאכול ולהתענג.

הבייגלה שלי הוא לא ירושלמי ולא רומני הוא פשוט…הבייגלה של אביגייל :)

מצרכים:

1 ק”ג קמח

1.5 כפות שמרים יבשים

1 כף שטוחה מלח

1.5 כפות שטוחות סוכר

חצי כוס שמן (כוס חד פעמית לשתיה קרה)

בין 2 ל- 3 כוסות מיים פושרים

בקערה מיקסר או בקערה גדולה למי שלש כמוני בצק בידיים נשים קמח,שמרים,סוכר ונערבב.

נוסיף שמן ו 2 כוסות מיים ונתחיל לערבב לקבלת בצק.

נוסיף את המלח ונתחיל ללוש לבצק. אם יבש מדי נוסיף עוד מיים.

לאחר כ- 7 דקות של לישה נקבל בצק עדין,גמיש ורך.

נשמן אותו מכל הצדדים נניח בקערה,נכסה וניתן לו לתפוח כשעה.( הוא לא ממש מכפיל את נפחו וזה בסדר)

בתום התפיחה נכין בצד צלחת עמוקה או קערה עם מיים מעט חמימים ונחלק את הבצק ל 10 כדורים בערך ונניח על משטח מקומח.

עכשיו נחמם תנור ל 190 מעלות

ניקח כל כדור בצק ובעזרת האצבע ניצור בו חור וכך לאט לאט נרחיב עד קבלת בייגלה עגול או אליפסה.

כל בייגלה שיצרנו נטבול בצלחת המיים טבילה קצרה, נוציא נניח בתבנית עם נייר אפיה ונפזר שומשום או זעתר.

ניתן להם לתפוח עוד כ-10 דקות

נכניס את התבנית לתנור ולאפות כ-20 דקות (תלוי בתנור) עד קבלת גוון זהבהב.

מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר. אם אתם מעדיפים בייגלה עם ציפוי רך מייד בתום האפיה לכסות אותם במגבת עבה ל-8 דקות לערך.

בייגלה

רוצים עוד? כנסו לקטגורית מאפים אצלי בבלוג

בייגלה 2

 

 

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה