הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

פאי קוקוס משגע שתכינו הרבה אחרי החג

01/04/2014

את הקינוח הזה אני מכינה דווקא לא בפסח ותשמעו לי,אחרי שתכינו אותו פעם אחת הוא יהיה אורח קבוע אצלכם!

לקלתית הפאי:

100 גר’ קוקוס

1 ביצה

1 חלבון

2 כפות סוכר

3 כפות אבקת שקדים

לחמם תנור ל 180 מעלות

לערבב היטב את הכל יחד עד קבלת תערובת אחידה כזו שאפשר לגלגל ביד.

לשמן היטב! (אל תגידו לא ידעתם לשמן ממש ממש טוב) תבניות מאפינס (אני מעדיפה את החד פעמיות מאלומניום)

לקחת כמות מהתערובת ולצפות את התבנית. ממש ליצור תחתית ושוליים.

לאפות 25 דקות עד שהשוליים מזהיבים יפה. (אתם תדעו לפי ריח הקוקוס הנפלא המתפשט בבית)

להוציא ולקרר לטמפ’ החדר. לא! לא לנסות להוציאן מהתבנית כשהן חמות!

קרם מוקה:

1 שמנת מתוקה

3 כפות פודינג וניל כשל”פ

1 כפית מלאה נס קפה רגיל לא מגורען.

להקציף יחד עד קבלת קרם.

קרם שוקולד:

1 שמנת מתוקה

3 כפות פודינג שוקולד

1 כף נוטלה

להקציף עד קבלת קרם

לשים כל קרם בנפרד בשקית זילוף ולמלא כל פאי בקרם.

לקישוטי שוקולד:

להמיס חצי חבילת שוקולד מריר.

לטבול את שולי הפאי בשוקולד

למלא שקית זילוף בשוקולד מומס לצייר על נייר אפיה צורות ולהכניס למקפיא לרבע שעה.

אפשר להכין את הקלתית יומיים שלושה לפני החג ולמלא בצהרי החג.

בטעם מוקה:

מוקה

בטעם שוקולד

שוקולד

וכולם ביחד

4 פאי

עוד מתכונים לפסח תמצאו בקטגורית פסח בבלוג שלי

ובפסח טעים באתר סלונה

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה