הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

עוקבים: 217

החל מפברואר 2012

בחושה,רכה,עם תפוחים וקינמון וגם כשרה לפסח

29/03/2014

פסח הוא סוג של אתגר עבורי. יום יומיים ראשונים כייף אחר כך חייבת את הטעמים הקבועים שלי. עוגות בחושות,עוגיות ו..לחם:)

אז לחם אין (ולא,לחמניות כשרות הן לא לחם!!) אבל את רוב העוגות אפשר להפוך לכשרות.

כך קורה שאני לוקחת עוגות קבועות שאני מכינה רוב הזמן ומשנה את מרכיב הקמח או לקמח מצה דק דק לעוגות או לקמח תופח מיוחד לפסח. (גם קמח, גם תופח וגם בפסח איזה שוס  הזוי זה)

מצרכים:

3 ביצים

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מיץ תפוזים

1/2 1  כוסות קמח תופח כשל”פ או כוס קמח מצה דק דק +1 אבקת אפיה כשל”פ

2 כפיות קינמון

2 תפוחי עץ קלופים ופרוסים לפרוסות דקות דקות

תבנית 24 משומנת ומקומחת עם מעט קמח מצה

לחמם תנור ל170 מעלות

בקערה,לטרוף במטרפה ידנית את הביצים ולהוסיף את השמן,הסוכר,ומיץ התפוזים ולטרוף היטב עד לאיחוד.

להוסיף את הקמח,ולערבב.

(לשים לב שהתערובת דלילה מעט וזה בסדר לא להוסיף קמח)

לצקת לתבנית חצי מכמות התערובת.

לפזר את הקינמון על כל שטח התערובת ולפזר את פרוסות התפוח

מעל,לצקת את שאר התערובת.

לאפות כ 45-50 דקות

מיד בתום האפייה לצקת על כל העוגה בעזרת כף מעט סירופ מייפל

כשהעוגה מתקררת ניתן לקשט באבקת סוכר או אגוזים קצוצים.

עוגת קינמו כשרה

 

מתכונים נוספים לפסח תמצאו בקטגורית פסח בבלוג שלי

עוגת קינמון פרוסה

 

 עוגת תפוחים וקינמון בגרסה הרגילה והחלבית

 

 

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה