הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

פשטידה עם שפע צבעים וטעמים

18/03/2014

בפשטידה הזו שם המשחק הוא – צבעים! כמה יותר צבעוני יותר טוב וטעים.

מצרכים:

לירקות מוקפצים:

3 פלפלים אחד מכל צבע

1 גזר מקולף

1 קישוא מקולף

1 בצל פרוס דק

2 שיני שום כתושות

אפשר להוסיף פטריות,אפונה,כרוב ונבטים

2 כפות שמן

2 כפות רוטב סויה

לחתוך את כל הירקות לרצועות דקות.לחמם ווק או מחבת רחבה להוסיף את השמן,הירקות ורוטב סויה ולהקפיץ כ-7 דקות

לפירה:

9 תפוחי אדמה מבושלים וקלופים

4 ביצים

4 כפות קמח או פירורי לחם. בפסח להחליף לקמח מצה באותה כמות

מלח פלפל

חופן פטרוזיליה או שמיר קצוצים

חופן עירית קצוצה

למעוך את תפוחי האדמה לפירה.

להוסיף את כל שאר המצרכים ולערבב היטב.

לחמם תנור ל180 מעלות

לשמן תבנית בינונית ולהניח בתוכה חצי מכמות הפירה.

להכניס לתנור ולאפות רבע שעה.

להוציא,להניח על הפירה ירקות מוקפצים ולכסות ביתרת הפירה.

לפזר מעל עירית קצוצה ולאפות כ-40 דקות עד שמזהיב והפשטידה יציבה.

להניח לפשטידה להתקרר היטב לחתוך,לנגוס ולהנות!

שלמה

 

אוהבים פשטידות? כנסו לקטגורית הפשטידות שלי ותמצאו שם מבחר מתכונים

אהבתם?הכנתם?צילמתם? שתפו אותי ואת שאר הקוראים בדף המובחר סלונה אוכל

חתוכה

 

 

 

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה