הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

עוגת פנקייק עם קרם גבינה ואננס. שכבות של עונג בקלי קלות.

19/01/2014

את עוגת הפנקייק הראשונה שלי הכנתי בטעם שוקולד. כשקיבלתי השבוע את גבינת נפוליאון 16% שומן לטעימה וניסוי היה ברור לי שעוגת הפנקייק הבאה תהיה עם קרם גבינה. הגבינה מעולה בדיוק כמו אחותה עתירת השומן ומצויינת לעוגות קרות,ממרחים וכריכים.

מצרכים :

1/2 1 כוסות חלב

3 ביצים

1 סוכר וניל

3 כפות סוכר

3 כפות שמן

2 כוסות קמח

1 אבקת אפייה.

1 קופסת שימורים של קוביות אננס

הכנה:

לשים בקערה חלב,ביצים,שמן ולטרוף היטב.

להוסיף את שאר המצרכים ולטרוף עד קבלת תערובת סמיכה וחלקה ללא גושים.

(ניתן להעביר את התערובת דרך מסננת)

לחמם מחבת בגודל 24 או 26 ולהוסיף חצי כף שמן.

את השמן למרוח בעזרת מגבת נייר על כל המחבת.

לקחת מהבלילה כמות של מצקת שלמה ולצקת באמצע המחבת.

בעזרת המצקת ‘לפתוח’ את הבלילה בסיבובים עד גודל המחבת.

לטגן כדקה וחצי. כשנוצרים בועות זה הזמן להפוך את הפנקייק ולטגן עוד חצי דקה.

להוציא מהמחבת ולהניח לצינון.

כך להכין 4-5 פנקייקים ולצנן אותם.

לקרם גבינה:

1 גביע גבינת נפוליאון 16% שומן

2 שמנת מתוקה

3 כפות פודינג וניל או אבקת סוכר

גרידת לימון מלימון שלם

להקציף שמנת עם פודינג או אבקת סוכר וגרידת לימון עד קבלת קרם רך. להוסיף את הגבינה ולהקציף עד שמתקבל קרם מוצק וחלק.

הניחו פנקייק על מגש הגשה,מרחו עליו מהקרם ופזרו קוביות אננס.

כך המשיכו בשכבות עם כל הפנקייקים.

למעלה קשטו בצורה חופשית בעזרת קרם וקוביות אננס לפי רצונכם .

הכניסו את העוגה למקרר להתייצבות של כשעתיים ואז…תחתכו פרוסה ותתענגו:)

תוכלו לעקוב אחרי הבלוג שלי בלחיצה קלה על ‘עקוב אחרי’ בצד שמאל למעלה.

תוכלו להתעדכן בכל המתכונים וחדשות האוכל הדף הפייסבוק הכי שווה ברשת סלונה אוכל

וכמובן תמיד מוזמנים להשאיר את עקבותיכם עם לייק ותגובה :)

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה