הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

סלסלה טבעית להגשת מבחר פירות יבשים וטריים. חג של צמיחה לכולנו.

12/01/2014

בט”ו בשבט,ראש השנה לאילנות נהוג לאכול פירות יבשים ויש האוכלים גם משבעת המינים.

מקור המסורת לאכול פירות יבשים דווקא הוא בכך שבעבר, בטרם היות אמצעי קירור, הייתה זו הדרך היחידה בה יהודי הגולה יכלו לאכול מפירות ארץ ישראל בחג.

שפע של מתכונים לשפע מאכלים יש לחג ואולם השנה אני מציעה דרך הגשה טבעית ומקורית.

מבחר פירות ההדר בעונה זו יכול לשמש כסלסלה חביבה ובה יכול לשים כל אחד פירות טריים ויבשים לפי רצונו וטעמו.

לא קשה להכין סלסלה זו.

קחו לכם כל פרי הדר,חתכו ממנו שני רבעים משני צדדים (ראו בתמונה למטה) ובעזרת סכין חדה הוציאו את תוכן הפרי. (לא לזרוק את התוכן,הכינו ממנו מיץ).

“והיה כעץ שתול על פלגי מים, אשר פריו יתן בעתו, וכל אשר יעשה יצליח”-  תהילים

ואם בכל זאת תרצו מתכון לחג הנה לכם מאפינס פירות יבשים

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה