הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

זה לא באמת כבד. זה חציל בטעם כבד וזה טעים.כ”כ טעים… :)

09/04/2012

בתחילת שנות ה-50 היתה מדינתנו הקטנה בתקופת הצנע שלה.

בתעודת הזהות של הוריי היו חותמות על הקצבת לחם,גבינה,ירקות ובשר.

מתוך הצנע הזה נולדו מטעמים שונים ומשונים. חלקם הגדול מוגש עד היום מבלי לדעת את ההיסטוריה של מאכל זה או אחר.

אז כבד בקושי היה,מדי פעם נתנו איזה חציל או שתיים,קצת בצל וביצה ויש יופי של מאכל.

שנים על שנים הכינה אותו אימי הן בפסח והן  בשאר ימות השנה. היא נשארה תמיד נאמנה לצורת ההכנה המקורית שהוכנה אי שם בשנות ה-50.

יש מי שטיגן את הבצל,יש מי שקלה את החציל בתנור,חלק קצצו גס וחלק פחות. אני מביאה את המתכון בדיוק כפי שאימי הכינה וכפי שטעים לי עד היום.

למאכל הנפלא הזה יש עבורי ערך נוסף מאחר ואינני אוהבת כבד וכן אוהבת חצילים אזי החגיגה שלי מושלמת :)

3 חצילים פרוסים לפרוסות

2 ביצים קשות

1 בצל קצוץ דק

מעט מלח

מטגנים את פרוסות החציל ומניחים על נייר סופג.

לחלק מהפרוסות מורידים את הקליפה ולחלק משאירים וקוצצים אותן בעזרת סכין.

קוצצים את הביצים הקשות ומערבבים יחד את החצילים הקצוצים,הביצים והבצל.

מוסיפים מעט מלח וטועמים.

מורחים על מצה או פרוסת לחם ונהנים :)

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה