הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

עם בוא הסערה רק מתבקש היה להכין בורשט – מרק סלק משגע שמקורו במזרח אירופה.

11/12/2013

קר,מאוד קר שם במזרח אירופה המקום ממנו הגיעו הוריי. אחד המרקים הידועים הוא ה-בורשט (בכל מדינה נהוג להגות אחרת) ובעברית -חמיצה.

יש לו סוגים רבים למרק הזה,כל מקום ואזור עם סוג המרק שלו. יש עם בשר ויש עם עוף ויש גם צמחוני אליו נהוג להוסיף כף שמנת חמוצה.

יש המוסיפים לו שלל ירקות ויש המכינים אותו בעיקר רק עם סלק.

ניתן לאכול אותו חם ומהביל וניתן להנות ממנו כמרק קר.

כך או אחרת עיקרו הוא הסלק.

הכנתי את הגירסה החמה (בכל זאת סערה הגיעה לא?) ללא בשר.

מצרכים:

4 סלקים קלופים ומגוררים גס

3 שיני שום קצוצות

1 בצל שלם (אני ויתרתי)

חופן שמיר קצוץ (לא לוותר! מוסיף המון טעם)

4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

חצי כפית פלפל שחור גרוס דק

מלח לפי הטעם

נשים בסיר את כל המרכיבים ונמלא מיים עד קצת מעל לגובה הסלק.

נביא לרתיחה ונבשל על אש בינונית כשעה.

נטעם ונשפר תיבול במידת הצורך.

ניתן לוותר על תפוחי האדמה במרק ולבשל קוביות תפוחי אדמה בנפרד וכך כל אחד שם לעצמו לפי רצונו אבל לא לוותר על תפוחי האדמה,הם שוס רציני במרק הזה!

וכמובן כפי שכתבתי, מומלץ להוסיף כף שמנת חמוצה.

ואם במרקים עסקינן אולי תרצו  גם מרק גריסים

תהנו מהחורף,תחייכו,תשאירו לייק או תגובה חביבה ותבוא על כולכם הברכה :)

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה