הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

עוקבים: 217

החל מפברואר 2012

פוסט חריף ודומע על סיפורה של חזרת

31/03/2012

חזרת. מאכל פסח ידוע וחריף בעיקר אצל עדות אשכנז. או שאוהבים אותו או שלא. או שיודעים להכינו או שלא.

ההכנות לפסח החלו בבית אימי כשבועיים אחרי פורים. או אז,החל החיפוש והנבירה בשווקים אחר שורש חזרת טרי,לבן ומוצק. לזה נקנתה גם כמות מכובדת של סלק.

יומיים לפני ערב החג בושל הסלק וקורר.

יום לפני ערב חג היתה אימי מפשילה שרוולים ויוצאת לקרב…

ראשית בודקת את מזג האוויר. אם חם מאוד אזי החזרת הוכנה בערב  כשהשמש שקעה ורוח קלילה נשבה.אם היה יום קריר העבודה החלה בשעות הבוקר.

החזרת קולפה,פומפייה דקה וגסה הוכנה בתוך קערה והמתקפה החלה…

5 דקות אחרי גירוד החזרת העיניים החלו לשרוף, 10 דקות אחרי הידיים שורפות

20 דקות אחרי הבית אפוף אדי חזרת חריפים ,ואימי דמעה וגירדה,צרבה וגירדה.

כשהיתה בקערה כמות נכבדה של חזרת גורד הסלק הכל עורבב עם מיץ מחצי לימון רבע כפית מלח ורבע כפית סוכר ואז השלב המכריע.

אימי היתה טועמת על קצה הלשון את החזרת. הטעם היה חייב להיות הטעם מבית אימה. כשהגיעה בדיוק לטעם ולמרקם הרצוי נארזה החזרת המוכנה בצנצנות זכוכית ,הוכנסה למקרר וחיכתה אחר כבוד לערב החג.

ואז התיישבה אימי לנוח מנגבת את הדמעות מעיניה,מורחת קרם ידיים על ידיה השורפות ואומרת בסיפוק “א-מחייה. החזרת מוכנה”

היו אלה ימים של טרום מעבדי מזון ושאר מכשירים.לימים, נקנה מעבד מזון שהקל את עבודת הגירוד אולם העיניים עדיין צרבו ופה ושם דמעה זלגה לקערת החזרת ואני בטוחה,שזה מה שנתן לה את טעמה המיוחד.

החזרת של אימי היתה החזרת הכי טובה שאכלתי בחיי. כשהיא נפטרה וחג פסח הגיע ידעתי שזה הרגע להמשיך את המסורת.

בהתרגשות רבה קניתי,קילפתי בישלתי,דמעתי והכנתי חזרת למופת.חזרת מבית אמא וסבתא.

הדמעות בעת הכנתה היו דמעות מעורבות הן של צריבה והן של געגוע וגם אצלי,דמעה או שתיים נשרו לקערת החזרת ונתנו לה את טעמה המיוחד.

קשה לתת מתכון מדוייק מפני שהחריפות היא אינדבידואלית ואין כמויות מדוייקות. ניסיתי ככל יכולתי לדייק.

3 שורשי חזרת קלופים ומגוררים על פומפייה דקה

10-15 סלקים מבושלים ומקולפים וגם הם מגוררים בפומפייה דקה

לערבב יחד להוסיף מיץ מחצי לימון. רבע כפית סוכר ורבע כפית מלח.

לערבב היטב ולהנות.

עוד שבוע פסח. הכל כבר מוכן לקרב…:)

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה