הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

עוגת מוס שוקולד אפויה – כזו עם המון שוקולד ועם ציפוי שניגר לצדדים ושאפשר ללקק עם האצבע…

31/10/2013

“היא פורסת שתי פרוסות מעוגת השוקולד ומחייכת לעברו. הוא מתקרב,מסיט קצוות שיער שנפלה על פניה ומלטף ברכות את לחייה. הם קרובים זה לזו כמרחק נשימה. בזוית העין נראה השוקולד הניגר מהעוגה על המגש.

הפיתוי,התשוקה הלהט…

הנשיקה שלהם היתה בטעם של שוקולד….”

לפעמים השוקולד הוא רק תירוץ אבל אין ספק שיש בו משהו מושך,חושני ומיוחד. כך היא העוגה הזו, מפתה ועשירה שאמנם דורשת יותר עבודה מעוגה בחושה בקערה אחת אבל היא שווה את כל ההשקעה והמאמץ.

הבסיס הינו בצק פריך. לא חובבת עבודה עם בצק פריך אולם בעוגה הזו זה נדרש ושווה את השקעה.

מצרכים לבצק:

100 גר’ חמאה או מחמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות

כוס וחצי קמח

כף  סוכר

חצי כוס מיים קרים מאוד! (חצי כוס חד פעמית לשתיה קרה)

במעבד מזון שמים את החמאה,הקמח והסוכר ומעבדים בפולסים קצרים כמה רגעים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים את המיים ומפעילים שוב על פולסים לשתיים-שלוש שניות עד שנוצרים גושים קטנים.

מוציאים את הבצק,אוספים אותו (לא ללוש!!!) עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל 10 דקות.

מחממים תנור ל170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24 מתפרקת.

נוציא את הבצק מהמקרר.

נפזר מעט מאוד קמח על נייר אפיה ונניח עליו את הבצק. מעל הבצק נניח עוד נייר אפיה ונרדד אט אט לעיגול בקוטר קצת יותר גדול מגודל התבנית.

נוריד את נייר האפיה העליון,נרים את נייר האפיה התחתון ונהפוך את הבצק ישירות לתבנית.

נדחוף בעדינות את הבצק לשולי התבנית.

נכניס לתנור ונאפה כ- 10 דקות.

בינתיים נכין את המוס

מצרכים:

300 גר’ שוקולד מריר

1 כף קקאו

חצי כוס מיים רצוי רותחים

3/4  כוס סוכר

50 גר’ חמאה או מחמאה

3 חלמונים

לשים את כל המצרכים חוץ מהחמאה והחלמונים בסיר ולהביא לרתיחה על אש קטנה.

להסיר מהאש ולהוסיף את החמאה והחלמונים ולערבב עד קבלת תערובת אחידה.

להקציף את שלושת החלבונים שנשארו לקצף יציב.

להוסיף את קצף החלבונים לתערובת השוקולד.

להוסיף כף וחצי קמח ולערבב.

נניח לצינון כמה דקות.

נוציא את הבצק מהתנור ניתן לו להצטנן 5 דקות וניצוק עליו את תערובת השוקולד שהכנו.

נחזיר לתנור לאפיה של עוד 40 דקות.

נוציא מהתנור ונקרר.

לציפוי:

5 כפות סוכר

2 כפות קקאו

כפית תמצית וניל

3 כפות מיים

50 גר’ חמאה או מחמאה

בסיר קטן נשים את הקקאו,סוכר,וניל ומיים ונביא לרתיחה על אש קטנה.

כשרותח נוסיף את החמאה ונערבב עד המסתה.

ניצוק על העוגה כך שהקרם יכסה את כל העוגה.

תכינו את העוגה למי שאתם אוהבים,תלקקו את השוקולד מהאצבעות ,תתענגו על הטעם הנפלא תשאירו לייק או תגובה חביבה ותבוא עליכם הברכה. :)

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה