הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

עוגת גלידה קפואה – עוגה חגיגית לחגיגת יום הולדת.

29/09/2013

החגים,על שפע הארוחות שבהם כבר מאחורינו. בין לבין גם חגגתי יום הולדת והכנתי עוגת גלידה קפואה עם שילוב של אוכמניות אדומות מה שיצר מראה מפתה וטעם לא מתוק מדי עם טיפת חמצמצות.

מומלץ להכין את העוגה יום לפני הגשתה.

כל המידות שמצויינות במתכון הן בכוס חד פעמית של שתיה קרה.

מצרכים לבסיס העוגה:

3 ביצים מופרדות

3/4 כוס סוכר

1/4 כוס שמן

2 כפות קמח

1 כפית אבקת אפיה

לשמן מעט את התחתית של תבנית קפיצית 24

לחמם תנור ל 170 מעלות

להקציף חלבונים וסוכר עד קבלת קצף לבן ותפוח.

בעזרת מטרפה להוסיף את החלמונים והשמן ולערבב.

להוסיף קמח ואבקת אפיה ולערבב קלות עד שהקמח נבלע בתערובת.

לצקת לתבנית ולאפות כ-20-25 דקות. לבדוק בעזרת היד שהתחתית מוכנה.

להוציא מהתנור ולצנן.

מצרכים לתערובת הגלידה:

2 שמנת מתוקה

1 קופסה מלית אוכמניות (אני השתמשתי בזו של מימונס)

3/4 כוס חלב

1/2 חבילה  פודינג וניל

להקציף במיקסר את השמנת,החלב והפודינג עד שמתחיל להתקבל קרם אחיד.

להוסיף 4 כפות גדושות מלית אוכמניות ולהמשיך להקציף עד קבלת קרם יציב.

להכניס למקרר ל-10 דקות.

על התחתית האפויה למרוח 2 כפות מלית אוכמניות.

לצקת מעל את כל הקרם שהכנו .

להכניס למקפיא ל- 6 שעות.

להוציא,למרוח עוד שכבת מלית אוכמניות ולהחזיר למקפיא.

אני אוהבת את העוגה במצב קפוא וכך הגשתי אותה. למי שמעדיף קצת פחות קפוא מומלץ להוציא את העוגה מהמקפיא 10 דקות פני ההגשה.

אהבתם והכנתם? צלמו והעלו לדף הנהדר של  סלונה אוכל


עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה