הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

בצק פסטה חדש של מעדנות הפך בקלות לרביולי במילוי חזה עוף.

10/09/2013

אני חובבת בצקים ידועה שזה כולל פסטות כמובן. בצק פסטה מעולם לא הכנתי ולפני החגים קיבלתי ממעדנות שני סוגי בצק פסטה קפוא. בצק פסטה רגיל ובצק פסטה עם תרד.

נתחיל באריזה המצויינת ששומרת היטב על המוצר. מיד כשפותחים את האריזה עולה באוויר ריח מופלא של בצק טרי.

הבצקים מגולגלים בצורה מסודרת שקל להפריד,הבצק מרודד לעובי המתאים,לא נדבק וכייף וקל לעבוד איתו.

הכנתי מבצק התרד רביולי במילוי רצועות עוף עם שעועית ירוקה ומהבצק הלבן הכנתי רביולי במילוי בשר וברוטב עגבניות. בהכנת הרביולי הבצק נדבק בקלות לשוליים ונסגר היטב. עוד אציין כי טעם התרד בבצק עדין מאוד ולא דומיננטי ומתאים לילדים וצבע הבצק יפה ביותר.

כל בני המשפחה שטעמו הודיעו פה אחד שהבצק מעולה ומבחינתי זהו מוצר שיהיה דרך קבע אצלי במקפיא.

רביולי תרד במילוי רצועות עוף ושעועית ירוקה

נפשיר את הבצק במקרר כ- 6 שעות

2 חזה עוף (פרפר) חתוך לקוביות או רצועות קטנות

1 בצל קצוץ

2 כוסות שעועית ירוקה קפואה

1 גזר קצוץ

3 כפות גדושות רסק עגבניות

כף רוטב סויה

מלח פלפל לפי הטעם

נחמם בסיר 2 כפות שמן נוסיף את הבצל ורצועות העוף ונטגן עד שהעוף משנה צבעו ללבן.

נוסיף את רסק העגבניות,רוטב הסויה,השעועית והגזר ונטגן עוד כ- 5 דקות.

נמלא מיים רותחים עד גובה התבשיל,נתבל במלח ופלפל,נביא לרתיחה ונבשל כ 30 דקות.

נניח לתבשיל להצטנן מעט ובינתיים נביא לרתיחה סיר בינוני מלא מיים.

נפתח את הבצק ובעזרת גלגלת או סכין או חותכן עגול נחתוך ריבועים מהבצק.

נניח באמצע כל ריבוע מעט מהתבשיל ונסגור בעזרת ריבוע בצק נוסף ונהדק בעדינות את השוליים.

נשים בסיר כל פעם כמה ריבועים לבישול של כ 4 דקות עד אשר הרביולי צף.

נוציא ונעביר לסיר שבו נשאר הרוטב של רצועות העוף ונערבב.

להגיש ולהנות!

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה