הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

עוקבים: 217

החל מפברואר 2012

זו לא סתם עוגת דבש,זו עוגת דבש חגיגית שתכינו אותה גם אחרי החגים.

07/09/2013

במשפחתי בורכו רבים לחגוג יום הולדת בתקופת החגים ומאחר בעוגות דבש עסקינן החלטתי לשדרג עוגת דבש לעוגת טורט חגיגית ומתאימה לחגים.

דבר אחד מובטח לכם,את העוגה הזו אתם תכינו גם אחרי תום החגים והיא תקצור שפע של תשבוחות ואם לא בא לכם טעם דבש החליפו לסירופ מייפל.

למה לדבר הרבה בואו נכין:

מצרכים לעוגה:

2 כוסות קמח

שקית + כפית אבקת אפיה

חצי כפית קינמון (אפשר לוותר)

3/4 כוס סוכר

4 ביצים

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מיץ תפוזים

1/2 כוס דבש או סירופ מייפל

תבנית 24 משומנת קלות ומקומחת.

לחמם תנור ל170 מעלות

להפריד ביצים לחלבונים וחלמונים.

להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.

בעזרת מטרפה לטרוף פנימה את החלמונים.

להוסיף את השמן,המיץ והדבש ולערבב.

להוסיף קמח,אבקת אפיה וקינמון ולערבב עד הטמעת הקמח.

לצקת את התערובת לתבנית ולאפות כ 40 דקות. לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה.

* לערבב 2 כפות מיים רותחים עם כף דבש ולצקת על העוגה מייד כשהיא יוצאת מהתנור.

לתת לעוגה להצטנן ובינתיים נכין קרם.

1 שמנת מתוקה

1/2 כוס חלב

1 חבילת פודינג וניל

כף דבש

להקציף שמנת עם חלב,פודינג ודבש לקרם יציב.

בעזרת סכין ארוכה לחתוך את העוגה באמצע כך שייווצרו שני חלקי עוגה.

למרוח 3/4 מכמות הקרם על החלק התחתון של העוגה ולהניח מעל את חלק העוגה הנותר.

למרוח עליו את שארית הקרם ולקשט בפיזור מעט אבקת קקאו.

להכניס למקרר לפחות ל-3 שעות.

הנה היא,חגיגית,עסיסית וכל כך טעימה!

הכנתם את העוגה או כל מתכון אחר מהבלוג? צלמו והעלו לדף סלונה אוכל

מעוניינים לעקוב אחרי הבלוג שלי? לחצו ‘עקוב אחרי’ למעלה מצד שמאל והעידכונים אצלכם במייל.

והעיקר שתהיה לכולנו שנה מתוקה,טעימה ושלא נפסיק לחייך :)

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה