הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

עוקבים: 217

החל מפברואר 2012

עוגיות שיבולת שועל וטחינה עם שפע תוספות לפי הטעם וממה שיש בבית.

25/08/2013

עוגיות שיבולת שועל וטחינה נולדו מדברים שיש בבית. בכלל,הכי כייף לחפש מה יש בבית,במזווה ומכאן להתחיל ליצור דברים טעימים. ערך מוסף כמובן שאפשר לחפש במזווה עם הילדים,לתת להם להחליט על תוספות ולשתף אותם בהכנה.

מצרכים:

1 כוס קמח

1 כוס שיבולת שועל (לא אינסטנט)

1/2 כפית אבקת אפיה

50 גר’ חמאה מומסת (או רבע כוס שמן)

1/2 כוס סוכר (או יותר אם מעדיפים ממש מתוק)

3 כפות טחינה

1 ביצה

לתוספות:

שוקולד צ’יפס,חמוציות,שבבי אגוזים,צימוקים

לערבב בקערה את הקמח,אבקת אפיה,שיבולת שועל.

להוסיף את שאר המצרכים הרטובים ולערבב היטב עד קבלת בצק רך.

אפשר לחלק את הבצק לשתיים ולכל חלק להוסיף תוספת אחרת או תוספת אחת לכל הבצק.

להניח במקרר לרבע שעה.

לחמם תנור ל 180 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפיה.

לגלגל מהבצק כדורים קטנים להניח על התבנית ולמעוך מעט.

לאפות כ 20-30 דקות עד אשר הן מזהיבות קלות.

להניח להן להצטנן אחרת יתפוררו,לפזר אבקת סוכר  ולהנות מכל ביס.

לקבלת עדכונים שוטפים מהבלוג שלי לחצו על כפתור עקוב אחרי ותישארו מעודכנים.

לחדשות אוכל ומתכונים הצטרפו לדף סלונה אוכל

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה