הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

למה לזרוק ירקות שקצת הזדקנו אם אפשר להקפיץ אותם ולמלא בהם לחמניות?

17/07/2013

נתחיל בפינת החיסכון: אוכל לא זורקים! כמעט עם כל דבר שנשאר אפשר למצוא משהו טעים אחר לעשות.

נשארו פלפלים שכבר לא ממש קשים ויפים לממולאים? איזה קישוא שטיפה’לה הזדקן?

אני לוקחת את כל הירקות האלה ומכינה מהם כמות גדולה וצבעונית של ירקות מוקפצים.

ומה עושה איתם? המון! מוסיפה לנודלס,לאורז,לפתיתים,כתוספת לצד שניצל או קציצות,כמילוי ללחמניות וגם אוכלת אותם ככה בלי כלום.

צבעוני כמה שזה טעים!

והיום,לחמניות (אלא מה…:)  )  ממולאות בירקות מוקפצים.

מצרכים לירקות:

פלפלים מכל הצבעים (נגיד 2 מכל צבע) חתוכים לרצועות דקיקות.

גזר,בצל,קישוא,כרוב גם הם חתוכים לרצועות דקיקות.

2 כפות שמן

2 כפות רוטב סויה או רוטב סצ’ואן.

מחממים מחבת רחבה או ווק.

שמים את השמן וכשמתחמם מוסיפים את הירקות.

מתחילים להקפיץ ומוסיפים את רוטב הסויה או סצ’ואן ומקפיצים עד שהירקות רכים אך לא יותר מדי.

מסירים מהאש.

ללחמניות:

3 כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים

1/4 כוס שמן

1.5 כוס מיים פושרים

קורט מלח

שמים בקערה את הקמח,השמרים והשמן ומערבבים.

מוסיפים כוס אחת של מיים  והמלח מערבבים ומתחילים ללוש. אם יבש מדי מוסיפים כל פעם קצת מיים עד קבלת בצק אחיד ,חלק ונעים.

מקמחים קערה ומניחים להתפחה של חצי שעה.

לחמם תנור ל190 מעלות.

לחלק את הבצק לשני חלקים.

לרדד כל חלק למלבן דק ולקרוץ (בעזרת קערית למשל) עיגולים.

במרכז כל עיגול בצק להניח כף ירקות מוקפצים.

לסגור את הבצק סביב המלית ולגלגל לצורת לחמניה.

בתבנית עם נייר אפיה להניח את הלחמניות,להבריש בביצה טרופה ולפזר סומסום.

לאפות כ 20-30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.

מיד כשהן יוצאות מהתנור לכסות אותן ל 5-7  דקות במגבת עבה.

אהבתם? תנסו את ה לחמניות במילוי תפוחי אדמה

ומוזמנים גם ל דף האוכל של סלונה עם כל המתכונים וחדשות האוכל

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה