הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

עוקבים: 217

החל מפברואר 2012

ההתחלה לא היתה קלה אבל בלי ייאוש המשכתי עד שבצק שמרים הפך לחלק קבוע משגרת האפייה שלי.

08/07/2013

לקח לי המון המון זמן לדעת ולאהוב לעבוד עם בצק שמרים.

ההתחלה לא היתה קלה. עוגה אחת היתה יבשה מדי,הלחמניות היו יותר כמו אבנים לסקילה והקרואסונים נראו כמו מוטציה.

לא התייאשתי. ניסיתי שוב ושוב עד שהגיע לידי מתכון מעולה מאיזה עיתון לפני שנים רבות. שידרגתי את המתכון ומאז הוא איתי והעוגות יוצאות פריכות,הלחמניות טריות ונימוחות ואבנים יש רק בחוץ.

בקיצור,תכינו עוגת שמרים ותשירו לעצמכם: והעיקר לא לפחד כלל…:)

מצרכים:

1 ק”ג קמח

200 גר’ חמאה רכה מאוד או מרגרינה

2 ביצים

2 כפות שטוחות שמרים יבשים (או 50 גר’ טריים)

כוס סוכר

2-3 כוסות מיים פושרים

בקערה גדולה שמים את כל החומרים למעט המיים ומערבבים.

מוסיפים 2 כוסות מיים ומתחילים ללוש. כשהבצק סופג את כל המיים מוסיפים חצי כוס נוספת ולשים. אם עדיין הבצק יבש להוסיף את החצי כוס מיים הנותרת. אם הבצק גמיש ונעים ללישה ממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד,רך ומעט שומני. (כ-10 דק’ לישה בידיים).

מקמחים את הקערה,מניחים את הבצק ומכסים במגבת.

משאירים לתפיחה של חצי שעה.

כעבור כחצי שעה לשים שוב את הבצק לכמה רגעים להוצאת אוויר ומניחים שוב להתפחה של עוד חצי שעה.

-מחממים תנור ל180 מעלות.

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים

מרדדים כל חלק למלבן ומורחים נוטלה,מפזרים חלבה ואם רוצים להתפרע אז מפזרים גם שוקולד צ’יפס.

מגלגלים לגליל וסוגרים את הקצוות.

בעזרת סכין חדה חותכים את הגליל באמצע לשני חלקים (כן,זה מלכלך) ואת שני החלקים מלפפים זה בזה כמו בורג כשהמילוי תמיד למעלה.

מניחים בתבנית אינגליש קייק.

כדי לקבל צורה עגולה כמו בתמונה במקום בתבנית אינגליש קייק מניחים בתבנית עגולה ומלפפים לצורת שבלול.

אופים כ 30-35 דקות עד שהעוגות מזהיבות.

כשהעוגות בתנור והבית מתמלא ריח נפלא זה הזמן להכין סירופ סוכר

סירופ סוכר:

1.5 כוסות סוכר

1 כוס מיים

כף סירופ מייפל (לא חובה)

בסיר קטן מביאים לרתיחה,מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דק’ עד שמסמיך והופך לסירופ.להסיר מהאש.

מיד עם הוצאתן מהתנור יש לכסות אותן במגבת עבה ל-5 דקות.

למרוח בנדיבות מסירופ הסוכר ולהתענג על כל ביס.

כמובן שאפשר למלא בכל מילוי אחר שאוהבים.

הנה לכם עוד מתכוני שמרים שלי:

לחם ביתי לחמניות מתוקות

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה