הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

מיני קרמשניט קטנים שנאכלים בביס או שתיים.

16/06/2013

טקס עבודת שורשים בחטיבה של היורשת הקיסרית הגיע.

במשך חודשים חפרנו בשורשי המשפחה עד ששורשי השיער הלבנים ביצבצו להם.

מהצד שלי כל העבודה מצריכה שתי דפים ועוד דף לתמונות. מהצד של הבעל/האבא צריך הרבה,ממש הרבה יותר.

סיפרנו על העבר,התרפקנו על תמונות בשחור לבן,הדפסנו,קנינו,ערכנו ו…העבודה הוגשה והטקס הגיע.

“תכיני משהו טעים לטקס” אמרה היורשת הקיסרית ומאחר ומדובר בשורשים הרי שקרמשניט שמוצאו מאירופה הוא גם חלק מהשורשים החלטתי להכין מיני קרמשינט,קטנים כאלה וחמודים ואת חלקם אף שידרגתי בתוספת אוכמניות.

הטקס היה יפה ,הקרמשניט נאכלו עד תום ומה אני אומרת,בחיי שקל יותר לצבוע שורשים מלהכין עליהם עבודה.

מצרכים:

1 חבילה בצק עלים

אבקת סוכר

לקרם:

1 שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1 פודינג וניל

רבע קופסה של מלית אוכמניות

לחמם תנור ל 180 מעלות

לפתוח את בצק העלים,לחתוך ממנו ריבוע ובעזרת גלגלת או סכין לחתוך ריבועים קטנים בערך 5X5 ס”מ.

אפשר גם לקרוץ מהבצק עיגולים או צורות .

להניח על תבנית עם נייר אפיה את הריבועים ולפזר עליהם אבקת סוכר.

לאפות כ-20 דקות עד שהבצק מזהיב יפה.

להוציא מהתנור ולהניח לצינון.

(וכך לעשות מכל יתרת הבצק)

להכנת הקרם להקציף יחד שמנת מתוקה,חלב ופודינג לקרם אחיד.

לחלק את הקרם לשניים . חלק אחד להשאיר כמו שהוא ולחלק השני להוסיף מחית אוכמניות ולערבב היטב.

לקחת ריבוע בצק,לפתוח אותו בעדינות ובעזרת כפית או שק זילוף למלא בקרם.

לבזוק מעל אבקת סוכר ולהכניס למקרר.

בואו להכיר את סלונה אוכל הדף עם המתכונים השווים וחדשות האוכל

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה