הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

העוגה חמימה,הגלידה קרה,והמלית חמצמצה. תענוג עילאי!

06/06/2013

יש משהו חושני,מיוחד ומפתה בעוגת שוקולד חמימה שעליה גלידה קרה ומלית אוכמניות. כל ביס הוא סוג של תענוג עילאי. חמים,מתוק וחמצמץ.

העוגה מהירה וקלת הכנה כך שאם ככה פתאום,בא לכם לפנק את בן/בת הזוג,את הילדים או את עצמכם תכינו את העוגה,תניחו גבינה ותתענגו על כל ביס.

בואו נתחיל בפיתוי…:)

מצרכים לעוגה:

תבנית אינגליש קייק

2 כוסות קמח

3 כפות קקאו

1 שקית אבקת אפיה

1 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

2 ביצים

2 כוסות מיים רותחים

1 כף גדושה נוטלה

לתוספת: גלידה בטעם שאוהבים,קופסת מלית אוכמניות (אני השתמשתי במחית של מיימונ’ס)

לחמם תנור ל-170 מעלות

בקערה לשים את החומרים היבשים,להוסיף את השמן ולערבב.

להוסיף את הביצים ולערבב עד שהן נספגות בבלילה.

להוסיף את הנוטלה ושוב לערבב.

להוסיף כוס מים רותחים לערבב היטב ולהוסיף את הכוס השניה ולערבב כמה דקות עד קבלת בלילה אחידה,חלקה ודלילה מעט.

לצקת את הבלילה לתבנית ולאפות כ-40 דקות. לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה.

להוציא את העוגה ולצנן מעט.

לפזר אבקת סוכר,לחתוך פרוסת עוגה ולהניח על צלחת או מגש.

להניח מעל כדור או שניים של גלידה ומעל מלית אוכמניות

לקחת כפית ו…להתענג. פשוט כך!

ניתן כמובן להכין את העוגה מראש ואז כשרוצים להגיש לחמם מעט במיקרו כל פרוסה.

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה