הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

עוקבים: 217

החל מפברואר 2012

שכבות של בצק רך ונימוח ובין השכבות, קרם קקאו. עוגת ילדות נוסטלגית.

23/05/2013

רבותיי וגבירותיי – נוסטלגיה במיטבה!

אולי רבים מהקוראות והקוראים זוכרים את העוגה הזו שהיתה להיט אי שם בשנות השבעים-שמונים. אצלנו בבית היא היתה בהחלט להיט ואימי עליה השלום היתה מבחינתי,אלופה בהכנת עוגה זו.

יש בעוגה בצק שכולם מכירים אותו בעיקר מעוגיות שושנים למשל. בין הבצק מסתתר קרם קקאו והכל הופך יחד לעוגה מופלאה במיוחד.

אף פעם לא היה לה שם מוגדר. תמיד קראנו לה בבית “העוגה הזו עם הבצק והקרם”.

אז המצאתי לה שם ואת כל שאר המתכון הכנתי בדיוק כפי שהוכן בילדותי.

נוסטלגיים? בואו להכין אותה:)

מצרכים לבצק:

200 גר’ חמאה או מרגרינה רכה מאוד מאוד

1 גביע שמנת חמוצה

3 חלמונים

3/4 כוס סוכר

1 חבילה קטנה קמח תופח או  2.5 כוסות קמח רגיל + 1 חבילה אבקת אפיה

נשים את כל המצרכים בקערה ונלוש עד קבלת בצק רך,גמיש ולא דביק. נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר בזמן הכנת הקרם.

מצרכים לקרם קקאו:

3 חלבונים

1/2 כוס סוכר

2 כפות קקאו

נקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף לבן ויציב אך לא נוקשה

נערבב פנימה את הקקאו בעדינות.

נחמם תנור ל 170 מעלות.

נשמן ונקמח קלות תבנית קפיצית 26

נוציא את הבצק מהמקרר ונחלק אותו לשלושה חלקים.

נרדד חלק אחד ונשטח אותו על תחתית התבנית.(אם הבצק נקרע אל דאגה,אפשר להניח בטלאים)

נמרח חצי מכמות הקרם

נרדד חלק בצק נוסף ונניח מעל הקרם

נמרח את מחצית הקרם שנותרה

את החלק השלישי של בצק נרדד ונחתוך לרצועות

נניח את הרצועות על הקרם בצורת שתי וערב

בעזרת מזלג,נחורר את העוגה עד לתחתית שלה בכמה מקומות. (שימו לב,ממש עד התחתית לחורר על מנת שהקרם יחלחל פנימה)

נכניס לתנור ונאפה כ-45-50 דקות עד אשר הבצק זהוב.

בזמן האפיה נכין כוס נס קפה ללא חלב ונניח לקפה להתקרר.

מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור לצקת את הקפה הקר בעזרת כף על כל פני העוגה.

העוגה משתבחת כשהיא בקירור.

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה