הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

הריח שמתפשט בבית,ריח של לחם בית.

21/05/2013

יום שישי שעת בוקר מוקדמת,מאוד מוקדמת הזריחה טרם הפציעה ובחוץ עדיין צינה נעימה.

במטבח כבר מחכה הקערה הגדולה. אליה שופכת קילו קמח,מוסיפה שמרים,שמן ומיים ומתחילה ללוש. הידיים דביקות בהתחלה ואט אט מתגבש לו בצק.

מחשבות עולות. על מה שהיה,על מה שקורה ועל מה שיהיה. לרגע מחשבות משמחות ולרגע עצב משתלט עליהן. והלישה ממשיכה,הבצק מתמסר לידיים,חלק נעים וריחני.

רגע של תסכול כשהידיים כואבות מהלישה, משהו שלא היה בעבר.כמה שניות של מנוחה וממשיכה לחשוב וללוש.ללוש ולחשוב…

מקמחת קערה,מניחה את הבצק ,מכסה אותו ומשאירה אותו לתפוח.

מכינה את הקפה הראשון ואור של בוקר כבר עולה…

מצרכים:

1 ק”ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות מחוקות סוכר
1 כף מחוקה מלח
1/2 כוס שמן
2 כוסות מיים פושרים
תבנית מאורכת או עגולה קטנה. לא חד פעמי הן לא מעבירות חום היטב שמתאים ללחם.
אם התבניות גדולות יותר ייצאו גם פחות כיכרות.
.
לשים בקערה גדולה את הקמח אבל לא הכל להשאיר ככוס-כוס וחצי בצד.
לשים את הסוכר והשמרים ולערבב.
להוסיף את המלח והשמן ולערבב.
להוסיף כוס מיים פושרים ולהתחיל לאט לאט לערבב לבצק.
להוסיף לאט את הכוס השניה וליצור בצק לא יבש מדי. אם חסר מיים להוסיף כל פעם קצת.
להתחיל ללוש (אני לשה בידיים)  כ-7 דקות עד שהבצק אחיד,חלק ונוח.
אם הוא דביק מעט לפזר כל פעם על משטח העבודה מעט מהקמח שהשארנו.
לקמח את הקערה,להכניס את הבצק לכסות במגבת ולהניח להתפחה של חצי שעה,שעה.
כשתפח,ללוש מעט בידיים להוצאת אוויר.
.
לחמם תנור ל 180 מעלות
.
ליצירת כיכר לחם:
לקחת גוש בצק בערך בגודל כף יד כלומר די גדול יחסית ללחמניה.(נגיד לחלק את הבצק ל -4 חלקים)
לרדד אותו  עם מערוך למלבן ולגלגל כמו רולדה.
להניח בתוך תבנית עם נייר אפייה.
להניח להתפחה עוד 5 דק’
לפזר עליו מעט קמח ובעזרת סכין חדה ליצור 2-3 חתכים קטנים.
אין טעות כאן,לא למרוח ביצה למעלה!
.
להניח את התבנית עם הלחם בתנור ובתחתית התנור להניח תבנית קטנה עם מיים רותחים ליצירת אדים.
בחום של 180-200 מעלות לאפות. אחרי 20 דק’ לבדוק. אם מלמעלה כבר אפוי וקיבל צבע יפה וזה קרנצ’י להוציא.
לכסות מייד במגבת עבה לכ-10 דק’.
.
הריח שמתפשט בבית,אין שני לו.והלחם,הוא לחם בית.

מתכוני שמרים נוספים: פוקצ’ה . לחמניות ממולאות

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה