הבלוג של aunt petunia

aunt petunia

Aunt Petunia מצמיחה 5 ילדים ואת אבא שלהם ואת הכלב ו2 עיזים פוטנציאליות (כשנעבור למושב). בינתיים גרה בת"א בבית עם גינה קטנה ופרועה (כראוי לדייריה). שותפה בנקודת השקפה ומשקיעה בתבונה (מפוקפקת) המון כסף במשתלות.

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2011

בשבוע שעבר התמזל מזלי והוזמנתי לסדנת בישול יווני.

את הסדנה העבירה המתוקה בנשים – סטלה פירוגני  . סטלה חיה באי פארוס, מנהלת את בית המלון שלה ומעבירה בו סדנאות בישול. אחרי שאכלתי בא לי לטוס לשם עכשו, בא לי עוד המוני סדנאות כאלו, בא לי שהיא תהיה אמא שלי.

לפניכם מתכוני הכל טוב של סטלה וצילומיה הנהדרים של יעל ברזילי.

ירקות ממולאים

המצרכים הדרושים:

עגבניות טריות בחישוב של 2 עגבניות לסועד

3-4 פלפלים ירוקים (רצוי שהירקות יהיו באותו הגודל)

3 תפוחי אדמה פרוסים לפלחים גסים

2 בצלים גדולים מגוררים

3 שיני שום גדולות קצוצות גס

אורז עגול בחישוב של כף לכל ירק

1/2 כוס נענע מיובשת (המיובשת יותר ארומטית מנענע טרייה)

1/4 כוס אורגנו מיובש

חופן צימוקים בהירים

3 כפיות מלח

1/2 כוס פרורי לחם.

1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

חותכים את ראש העגבנייה בצד המעוגל, אך לא עד הסוף כך שישאר מכסה והעגבנייה תונח בתבנית על חלקה השטוח. מרוקנים את העגבנייה בלי לפגוע בבשרה ואת תוכנה שומרים בקערה.

מסירים את החלק העליון של הפלפלים ומרוקנים מגרעינים. שומרים את החלק העליון לכיסוי.  

מוסיפים לקערת מיץ העגבניות את הבצל המגורר ושיני השום.

מוסיפים אורז, 2 כפות מלח, נענע, וצימוקים ומערבבים היטב.

ממלאים את הירקות עד למעלה, מכסים ומניחים בתבנית חסינת חום.

מערבבים בקערה את תפוחי האדמה עם כף מלח ואורגנו ומפזרים בין הממולאים בתבנית.

מפזרים פרורי לחם על הירקות הממולאים ויוצקים את שמן הזית לתבנית.

אופים 50 דקות בתנור שחומם מראש ל220 מעלות.

ירקות / גבינה מטוגנים

סטלה הביאה איתה חריץ גבינה בעל השם הבלתי אפשרי – קפלוגרבירה.

הטעם הוא כשל קשקבל מעודנת.

את הגבינה פרסה לפרוסות בעובי 2 ס”מ

לצד הגבינה נפרסו לאורכם גם כמה קישואים.

כל אלו נטבלו בבלילה שלהלן וטוגנו בשמן עמוק עד שהזהיבו משני הצדדים.

בלילה:        

1 בקבוק בירה לבנה

1 כפית מלח

250 גר’ קמח תופח.

לערבב היטב עם מטרפה. ניתן לשמור במקרר מכוסה עד 3 ימים.

כדורי קישואים

מצרכים:

150 גר’ גבינה מלוחה קשה מגוררת

100 גר’ גבינת פרמזן מגוררת

2 קישואים מגוררים וסחוטים

2 ביצים

250 גר’ קמח תופח

1/2 כוס נענע מיובשת

אופן ההכנה:

ללוש את החומרים לעיסה רכה

לערום בכפית ולטגן בשמן עמוק רותח

להפוך במהלך הטיגון עד שמזהיב מכל הצדדים.

לטבול בצזיקי ולאכול בפה מלא.

צזיקי

6 מלפפונים מגוררים וסחוטים

5 שיני שום כתושות

1 גבינה 9%

1 יוגורט 7%

1 כף מלח

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

מעט שמן זית

*לערבב את כל החומרים. נשמר במקרר מכוסה – עד שבוע ימים.

גולת הכותרת של הסדנא הייתה עלי הגפן הממולאים. סטלה הביאה איתה ערמה נאה של עלי גפן שניקטפו בגינתה בחודש מאי ונשמרו במקפיא.

את העלים המופשרים פרסה על השולחן וכולנו עסקנו בחדווה במלאכת הגילגול.

המצרכים:

100 עלי גפן טריים חלוטים במים רותחים.

2 בצלים סגולים קצוצים דק

1/2 צרור שמיר

1/2 צרור פטרוזיליה

1/2 ק”ג אורז

1/2 כוס נענע מיובשת

2 לימונים סחוטים

1 כפית מלח

2 כפות אבקת מרק עוף

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס שמן תירס או קנולה

אופן ההכנה:

מאדים את הבצל בסיר עם מעט מים עד לאידוי מלא של הנוזלים.

מוסיפים לסיר את כל יתר החומרים ומבשלים מכוסה למשך 5 דקות.

מערבבים היטב וממלאים כל עלה בכמות של כף מהמילוי.

מרפדים את תחתית הסיר בשכבת עלים ומעליה מניחים במעגלים את העלים המגולגלים, ממליחים כל שכבה במעט מלח.

כשהסיר מלא יוצקים 1/4 כוס שמן זית נוספת ומניחים מעל העלים צלחת הפוכה (חסינת חום).

יוצקים מים רותחים עד לכיסוי הצלחת ומכסים את הסיר.

מבשלים על להבה גבוהה 10 דקות וממשיכים את הבישול 20 דקות נוספות על להבה נמוכה.

הממולאים נשמרים עד שבוע במקרר, אנחנו חיסלנו אותם במקום.

עד כאן פינת הבישול היווני.

אז אם פניכם לחופשה ביוון, סעו לפארוס, חפשו את סטלה. (www.margaritastudios.com)

יש מצב שלא תרצו לחזור.

עוד מהבלוג של aunt petunia

תצוגה מקדימה

אני הילדה הלא רצויה

נולדתי בראשיתו של קיץ זוהר במיוחד. לכאורה היו שם כל התנאים לילדות מאושרת. הריון קליל, לידה קצרצרה,בת יחידה, נכדה יחידה, תינוקת עגולה עם פלומת בלונד ענוגה ועיני ים כחול....

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

ילדים גנובים

הפוסט הזה בוער בי ימים ארוכים. מהססת אם לכתוב כי אני בצד של החסויים, אבל די. לא שותקת יותר, אז בואו נדבר על ילדים חטופים. פעם אחת יותר מידי קראתי היום פוסט נוגה וקורע לב על...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לראות את סבלו של האחר

ביום חמישי, רגע לפני הסופה, שלחתי שליח עם סיר לגינת לוינסקי. אני שמחתי שנחסכה ממני הנסיעה לדרום הרחוק, השליח שמח לגלות לראשונה את הפינה הזו שבה מתרכזים בני אדם ועושים טוב....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה