הבלוג של aunt petunia

aunt petunia

Aunt Petunia מצמיחה 5 ילדים ואת אבא שלהם ואת הכלב ו2 עיזים פוטנציאליות (כשנעבור למושב). בינתיים גרה בת"א בבית עם גינה קטנה ופרועה (כראוי לדייריה). שותפה בנקודת השקפה ומשקיעה בתבונה (מפוקפקת) המון כסף במשתלות.

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2011

זה לא שאני לא יודעת לבשל. בסופו של דבר מידי ערב שבת ישובים על שולחני מינימום 15 איש, אישה וטף ובשוטף אני מאכילה גדוד ילדים רעבים. רק שבד”כ אין לי לא הזמן ולא תעצומות הנפש לבישולים קטנים ומעוצבים. עוגות – עדיף מבחינתי “פוררי בסקוויטים, הקציפי 2 שמנת מתוקה, השליכי לפריזר” או מקסימום עוגה בחושה כולל הכל למיקסר. קציצות – מינימום 2 ק”ג בשר טחון  ”ערבבי, השליכי כדורים לתנור” רוטב עגבניות + רוטב לימון ו”יאללה שבו לאכול”. שניצלים – “לכו חפשו את מאמא עוף”. מבחינתי רק עוף שלם בתנור וערמת תפוחי אדמה, לא צריך לקלוף “בקליפה יש הכי הרבה  ויטמינים”

אבל פעם אחת בשנה, הגפן בחצר, זו שהענבים שעליה עושים תחרות בין החצי שלא מבשיל לעולם לחצי שנרקב תוך רגע, קוראת לי. העלים היפיפים האלו בירוק זוהר, אני לא עומדת בפניהם. מתחמשת בקערה גדולה ומספרים “מי לעזאזל שוב העלים לי את מספרי המטבח?”. משלחת את הטף לשכנים. מארגנת פלייליסט יווני ומתחילה לגלגל עלים בטעם של קיץ.

20130424_131417_800x450

 מצרכים

100 עלי גפן טריים

5 בצלים גדולים

2 תפוחי אדמה פרוסים עבה

למילוי

2 כוסות אורז מבושל

1 בצל קטן קצוץ דק

1 עגבניה בשלה חתוכה לקוביות קטנות

1 חבילה פטרוזיליה קצוצה דק

1 לימון סחוט

1/4 כוס שמן זית

מלח

לרוטב

1 לימון פרוס דק

1/4 כוס שמן זית

10 עגבניות מיובשות פרוסות דק

1 ליטר מים חמימים

3 כפות קורנפלור

לרוטב יוגורט

מיכל יוגורט (מהסוג המועדף עליכם)

4 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

מלח, פלפל, סומק

  unnamed (3)

אופן ההכנה:

חולטים את עלי הגפן בסיר מים רותחים עד שמשנים את צבעם.

קולפים את הבצל חותכים לאורך עד המרכז אך משאירים את הקצוות ומבשלים בסיר המים הרותחים 10 דק’. מצננים, חותכים את הקצוות ומפרידים את שכבות הבצל.

מערבבים את כל חומרי המילוי.

בסיר נקי יוצקים 1/4 כוס שמן זית ומעליו מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בצפיפות. בוזקים מלח.

מגלגלים את עלי הגפן ומניחים בשכבות הדוקות מעל תפוחי האדמה. מעל כל שכבה בוזקים מלח ומפזרים מעט מהעגבניות המיובשות.

את יתרת המילוי ממלאים בגלדי הבצל, מהדקים היטב ומניחים מעל עלי הגפן.

מעל הממולאים מניחים את פרוסות הלימון ומכסים בצלחת שקוטרה קטן במעט מקוטר הסיר.

מערבבים את הקורנפלור במים חמימים עד להמסה מוחלטת ויוצקים בזהירות לסיר עד לגובה הצלחת.

מבשלים על אש קטנה 40 דק’.

לאחר שמתקרר מעט מחלצים את הממולאים בזהירות מהסיר ומסדרים על צלחת הגשה שטוחה. מערבבים את רוטב היוגורט ויוצקים על הממולאים בנדיבות.

עוד מהבלוג של aunt petunia

תצוגה מקדימה

אני הילדה הלא רצויה

נולדתי בראשיתו של קיץ זוהר במיוחד. לכאורה היו שם כל התנאים לילדות מאושרת. הריון קליל, לידה קצרצרה,בת יחידה, נכדה יחידה, תינוקת עגולה עם פלומת בלונד ענוגה ועיני ים כחול....

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

ילדים גנובים

הפוסט הזה בוער בי ימים ארוכים. מהססת אם לכתוב כי אני בצד של החסויים, אבל די. לא שותקת יותר, אז בואו נדבר על ילדים חטופים. פעם אחת יותר מידי קראתי היום פוסט נוגה וקורע לב על...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לראות את סבלו של האחר

ביום חמישי, רגע לפני הסופה, שלחתי שליח עם סיר לגינת לוינסקי. אני שמחתי שנחסכה ממני הנסיעה לדרום הרחוק, השליח שמח לגלות לראשונה את הפינה הזו שבה מתרכזים בני אדם ועושים טוב....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה