הבלוג של שיר

תשאלו את אמא של…

טיפים, המלצות, אטרקציות, מתכונים, פעילויות עם ילדים ועוד מניסיוני כאמא ל-2 בנות. עוד תוכלו למצוא בדף של תשאלו את אמא של בפייסבוק http://www.facebook.com/askmother

עדכונים:

פוסטים: 312

החל מאפריל 2012

גם צמחונים וטבעונים יכולים להנות מארוחה לצד המנגל : ממרח חומוס כתום, מטבל אפונה וטחינה וסלט פאד-תאי

01/05/2014

אני צמחונית כמעט 30 שנה ובני המשפחה שלי רגילים לאכול גם הרבה מאכלי ירקות לצד הבשר. הבנות מאוד אוהבות לבשל. בפסח האחרון הפתעתי אותן ולקחתי אותן לבוקר של כיף בסדנת בישול בריא בחוות השף האורגני. אין כמו לבשל קרוב לטבע, לקטוף את הירקות מהשדה ומיד להכנס למטבח.

נועה פרומן, מנחת הסדנה ונטורופתית לימדה אותנו להכין חלב שקדים, שוקו טבעוני ובריא, חומוס כתום, כבד קצוץ טבעוני ואפילו שניצל טופו אפוי בתנור ברוטב אפונה וטחינה.

רגע לפני יום העצמאות ועונת המנגלים קבלו כמה סלטים של נועה, מצוינים גם לצמחונים ולטבעונים, שיכולים להשתלב בארוחה של כיף עם חברים לצד המנגל. אם תוסיפו על המנגל שיפודי ירקות בשילוב גבינת חלומי או טופו ותקלו חצילים מובטחת חגיגה מושלמת.

עוד על  הסדנה תוכלו לקרוא בפוסט קודם שלי חוויה אורגנית – מהשדה אל הצלחת.

promo_short

חומוס כתום

מצרכים :

1/2 כוס עדשים כתומים

1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות

1 ו-1/2 כוסות מים

1/3 כוס טחינה

מיץ לימון

כוסברה או פטרוזיליה

מעט כמון וכורכום

קצת מלח ופלפל

אופן ההכנה :

1. שמים את המים בסיר ומביאים לרתיחה.

2. מוסיפים למים הרותחים בטטה, עדשים הכתומים, כמון וכורכום.

3. מבשלים עד שהתערובת רכה ולא נשארים מים.

4. מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון או בלנדר, מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים יחד לעיסה אחידה.

5. להגשה – מעבירים לצלחת עגולה, יוצרים גומה, מפזרים קצת שמן זית ופטרוזיליה מסביב.

IMG_2270

פאד-תאי

מצרכים :

חבילת אטריות אורז רחבות

1-2 בצל ירוק

2 גזרים חתוכים לרצועות

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

1 קישוא חתוך לרצועות

1/2 כרוב חתוך לרצועות

חבילת נבטים

מעט שמן קוקוס להקפצה

שורש ג’ינג’ר מגורד דק

1-2 שיני שום

4 כפות סויה

מלח ופלפל

2 כפות שמן שומשום

1 כף שומשום (לא חובה)

IMG_2276

אופן ההכנה :

1. משרים את האיטריות במים קרים עד לריכוך.

2. מחממים  בווק או במחבת גדולה שמן קוקוס, שום וג’ינג’ר.

3. מוסיפים למחבת לפי הסדר גזר, פלפל, קישוא, כרוב, נבטים ובצל ירוק. בכל פעם מוסיפים ירק אחד.

4. מקפיצים עד שהירקות רכים (לא מידי) ומפזרים מעט מלח.

5. מעבירים את תערובת הירקות לקערה גדולה.

6. מקפיצים את האיטריות עם הסויה במחבת  של הירקות. (במידת הצורך מוסיפים עוד שמן קוקוס).

7. מחזירים את הירקות המוקפצים למחבת, מערבבים היטב.

8. מוסיפים את שמן השומשום, מערבבים. מורידים מהאש.

9. לפני ההגשה אפשר לפזר גרעיני שומשום.

 

מטבל אפונה וטחינה

מצרכים :

1 כוס אפונה עדינה מופשרת (משקית הקפאה)

1/3 כוס טחינה

קצת פחות מ-1 כוס מים

מיץ מחצי לימון טרי

קמצוץ קליפת לימון מגוררת

עלי נענע

מלח ופלפל

אופן ההכנה :

1. מכניסים את כל החומרים לבלנדר וטוחנים עד קבלת מרקם אחיד.

 

עוד מהבלוג של שיר

תצוגה מקדימה

שְבוּמוּלֶדֶת עם עוגת גלידה מטריפה בקלי קלות

איזה כיף להיות ילדים אצלנו במשפחה. כל יום הולדת חוגגים בכמה אירועים : כשהיו קטנות, בגן והיום - בביה"ס, לחברים ולמשפחה. אצלנו יום ההולדת הפך לשְבוּמוּלֶדֶת. השנה יום ההולדת של הקטנה יצא ביום חמישי, אז החלטתי על הפנינג סוף...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

אלומיניום 2.0

. יצאנו לבילוי משפחתי במוזיאון תל אביב, לבכורה של המופע החדש - אלומיניום 2.0. מופע מהפנט, מרשים ומיוחד, שלא רואים כל יום ומשלב מחול, תיאטרון, מוסיקה והומור. המופע כולו בנוי...

תצוגה מקדימה

רמלה שלא הכרנו - 10 המקומות הכי שווים בסיור ברמלה לכל המשפחה

במרחק של 25 דקות נסיעה מתל אביב ו-45 דקות נסיעה מירושלים נמצאת העיר רמלה, שנבנתה במאה ה-8 בידי מוסלמים. אנחנו תמיד מחפשים מקומות מעניינים, מיוחדים ומרתקים לבקר בהם עם הילדים. מעולם לא חשבתי על רמלה כמקום שעונה על ההגדרה, עד...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה