הבלוג של שיר

תשאלו את אמא של…

טיפים, המלצות, אטרקציות, מתכונים, פעילויות עם ילדים ועוד מניסיוני כאמא ל-2 בנות. עוד תוכלו למצוא בדף של תשאלו את אמא של בפייסבוק http://www.facebook.com/askmother

עדכונים:

פוסטים: 311

עוקבים: 117

החל מאפריל 2012

מכינים רולדות מבצק פריך במגוון מילויים ובזמן ההמתנה מכינים עם הילדים עציץ מפרחי סול

20/01/2013

נולדתי בט”ו בשבט, אז אפשר להגיד שזה גם החג שלי. מה יותר נפלא לחגוג יום הולדת עם פרחים ועם עוגה. ככה יש לי תירוץ טוב להכין עוגה, שמחזירה אותי אל הילדות, לריחות של שישי בצהריים, כשסבתא שלי הכינה 3 רולדות מלאות בכל טוב ובזמן שהריחות ממלאים את הבית, להכין יחד עם הבנות שלי עציץ שיכול לפרוח כל השנה ואין צורך להשקות אותו.

עציץ פורח מפרחי סול – יצירה קלה ולא מלכלכת

אפשר להכין סוגים שונים של עציצים, שלא נובלים עם צורות שונות של עציצים ופרחים. אנחנו בחרנו להכין פרחים מפרחי סול בשילוב חומרים נוספים ועציץ מכוס חד פעמית קשיחה.

חומרים – ניתן להוסיף ו/או לגרוע ולהכין פרחים מחומרים אחרים :

חיתוכי סול בצורת פרחים (רוכשים בחנויות יצירה)

חיתוכי סול בצורת פרפר גדול

חרוזי סול בצורת עיגולים בגדלים שונים

כפתורים צבעוניים בצורות שונות (רוכשים בחנות יצירה או משתמשים בכפתורים ישנים או כפתורים רזרביים שמגיעים עם בגדים שרוכשים)

חרוזי פלסטיק צבעוניים גדולים / חלקי פסיפס / לבבות להדבקה / פומפונים קטנים / פייטים בצורות שונות

חוט תפירה

שיפודי עץ

כוס חד פעמית קשיחה

מדבקות

טושים

פלסטלינה

דבק

מסקינטייפ

טפט ירוק / בד ירוק / לבד ירוק

הכנת הפרחים (מומלץ להסתפק ב-5 פרחים) :

א. בוחרים כמה צבעים של פרחי סול, כדי שיהיה לנו עציץ ססגוני. יש אפשרויות רבות לעצב את הפרחים, תוכלו לראות כמה דוגמאות כמפורט :

פרח עם מרכז של כפתור או חרוז

1. משחילים חוט תפירה משני צידי חורי הכפתור (בחלק הקדמי של הכפתור רואים פס של חוט ובחלק האחורי יוצאים 2 חוטים), משחילים את החוט הכפול בתוך חרוז סול גדול ועושים קשר כפול.

2. עושים חור קטן עם מספרים במרכז פרח הסול ומשחילים דרכו את החוט של מרכז הפרח שהכנו בסעיף 1.

3. גוזרים את קצה החוט, כך שישאר קצה לא ארוך של חוט אחרי הקשר.

4. גוזרים חתיכה קטנה של מסקיינטייפ ומדביקים את קצה החוט אל גב פרח הסול.

אם בוחרים לשים מרכז של חרוז גדול במקום כפתור, משחילים את החוט בחור החרוז, קושרים וממשיכים לסעיפים 2-4.

פרח מעוטר בחרוזי סול קטנים ובלבבות

1. בוחרים 7 עיגולים בינוניים של חרוזי סול ומדביקים אותם על פרח הסול, כך שיכסו את כל הפרח (אפשר לבחור באותו צבע או במגוון צבעים).

2. מדביקים לבבות על 6 עיגולים (פרט למרכז הפרח). אפשר להדביק במקום הלבבות פומפונים קטנים / פייטים / חלקי פסיפס.

3. אפשרות אחרתמרכז פרח עשוי חרוז סול בינוני עליו חרוז סול קטן, לפני הדבקת חרוזי הסול, מחברים חרוז סול בינוני ועליו חרוז סול קטן באמצעות חתיכה של מנקה מקטרות ואז מדביקים אותו במרכז וסביבו 6 חרוזי סול בינוניים.

ב. מחברים בגב כל פרח שיפוד עץ באמצעות מסקיינטייפ.

ג. מדביקים על כוס חד פעמית קשיחה טפט ירוק או בד ירוק או לבד ירוק, כך שיכסה את כל הכוס (אפשר גם לצבוע את כוס הפלסטיק בטוש ירוק או בצבע גועש ירוק).

ד. מקשטים פרפר סול עם מדבקות קטנות ו/או טושים.

ה. מדביקים את הפרפר במרכז הכוס.

ו. לוקחים גוש פלסטלינה ויוצרים ממנו עיגול שטוח ועבה בגודל הפנימי של תחתית הכוס ומניחים בתחתית הכוס.

ז. חותכים חלק מקצוות השיפודים, כדי ליצור אורכים שונים של גבעולי פרחים.

ח. נועצים את הקיסמים בפלסטלינה והעציץ מוכן.

רולדות מבצק פריך במגוון מילויים – שוקולד, פירות יבשים ותפוחים

מצרכים :

לבצק

4 כוסות קמח תופח

3 חלמונים (את החלבונים לשמור למריחה על הבצק)

200 גרם חמאה

1 גביע יוגורט או שמנת חמוצה

למילויים

עבור כל הרולדות

ריבה למריחה על הבצק - אני אוהבת להשתמש בריבת תות או משמש, אבל בהחלט אפשר להשתמש בכל ריבה שאתם אוהבים

סוכר – לפיזור על הבצק

1 שקית סוכר וניל – לפיזור על הבצק

15-20 יח’ ביסקוויט פתי-בר – לרסק לפירורים דקים (אפשר למעוך במערוך או במעבד מזון)

למלית שוקולד – אבקת קקאו

למלית תפוחים – 2 תפוחים חמוצים לגרר על פומפיה גסה (אין צורך לקלף את הקליפה)

למלית פירות יבשים – מבחר פירות יבשים קצוצים – לפי אהבתכם – למשל שילוב של אגוזים, צימוקים, משמשים, חמוציות

אופן ההכנה :

1. שמים בקערה את הקמח, מוסיפים חמאה חתוכה לקוביות ומתחילים לעבד לבצק בידיים. מוסיפים חלמונים ויוגורט ולשים לבצק אחיד.

2. מחלקים את הבצק ל-3 כדורים.

3. מרדדים כדור בצק לעלה על משטח מקומח.

4. מורחים ריבה על הבצק (משאירים שוליים של כ-1 ס”מ בלי ריבה).

5. מפזרים אבקת קקאו או תפוחים מגוררים או פירות יבשים קצוצים.

6. מפזרים פירורי ביסקוויטים.

7. מפזרים קצת סוכר, על פני כל הבצק.

8. מפזרים 1/3 שקית סוכר וניל.

9. מגלגלים את הבצק לרולדה ומקפלים את הקצוות פנימה (כדי שהמלית לא תברח).

10. חוזרים על שלבים 3-9 עם כל 3 כדורי הבצק.

11. מניחים את הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים את הרולדות בחלבונים שנשארו.

12. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני לכחצי שעה, עד שהרולדות מזהיבות.

* הערה – אפשר להכין מילויים נוספים במגוון טעמים לבחירתכם.

תשאלו את אמא של גם בפייסבוק, שם תוכלו לקבל טיפים יומיים

עוד מהבלוג של שיר

תצוגה מקדימה

שְבוּמוּלֶדֶת עם עוגת גלידה מטריפה בקלי קלות

איזה כיף להיות ילדים אצלנו במשפחה. כל יום הולדת חוגגים בכמה אירועים : כשהיו קטנות, בגן והיום - בביה"ס, לחברים ולמשפחה. אצלנו יום ההולדת הפך לשְבוּמוּלֶדֶת. השנה יום ההולדת של הקטנה יצא ביום חמישי, אז החלטתי על הפנינג סוף...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אלומיניום 2.0

. יצאנו לבילוי משפחתי במוזיאון תל אביב, לבכורה של המופע החדש - אלומיניום 2.0. מופע מהפנט, מרשים ומיוחד, שלא רואים כל יום ומשלב מחול, תיאטרון, מוסיקה והומור. המופע כולו בנוי...

תצוגה מקדימה

רמלה שלא הכרנו - 10 המקומות הכי שווים בסיור ברמלה לכל המשפחה

במרחק של 25 דקות נסיעה מתל אביב ו-45 דקות נסיעה מירושלים נמצאת העיר רמלה, שנבנתה במאה ה-8 בידי מוסלמים. אנחנו תמיד מחפשים מקומות מעניינים, מיוחדים ומרתקים לבקר בהם עם הילדים. מעולם לא חשבתי על רמלה כמקום שעונה על ההגדרה, עד...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה