הבלוג של שיר

תשאלו את אמא של…

טיפים, המלצות, אטרקציות, מתכונים, פעילויות עם ילדים ועוד מניסיוני כאמא ל-2 בנות. עוד תוכלו למצוא בדף של תשאלו את אמא של בפייסבוק http://www.facebook.com/askmother

עדכונים:

פוסטים: 314

החל מאפריל 2012

לכבוד החג שאני מאוד אוהבת, החלטתי לפנק אתכם במתכונים ללביבות תפוחים ואגוזים, לביבות גבינה ולביבות דלורית וגזר וגם להמליץ על פעילות יצירה כייפית ופרקטית לכל המשפחה

07/12/2012

חנוכה הוא אחד מהחגים האהובים עליי מאז שהייתי ילדה. יש משהו קסום באווירת החג. אני לא מוותרת על הדלקת הנרות בחנוכיה. לא מוכנה לוותר על שירי החג, גם אם בחלקים מסויימים בשיר רק אני יודעת את המילים. לביבות תמיד על השולחן ואפילו מכינה קישוטים. תמיד חיפשתי את התירוץ של ילד שיהיה לידי, כדי להכין קישוטים לחג והיום כשיש לי בנות משלי, אני לא צריכה לחפש תירוצים, פשוט – יוצרים.

כל שנה כשבועיים לפני החג, אני מתחילה בתכנונים. מזמינה את המשפחה להדלקת נרות משותפת, שכמובן כוללת ארוחה וגם את החברים לא משאירה בצד. כל ערב מערבי החג, הוא ערב של חגיגה, גם אם אנחנו בהרכב הביתי המצומצם שלנו. ולבסוף בוחרת את היצירות לחג, שאעשה עם הבנות.

יצירות לחנוכה

השנה בחרתי יצירות סביב נושא הנרות. תמיד אהבתי לעשות טפטופי נרות ויחד עם הבת הקטנה שלי הפכנו אותם לקישוטי חלון.

קישוטי חלון מטפטופי נרות

חומרים

שקפים או שמרדפים (הניילון שלתוכו מכניסים דפים שצריכים לתייק ולא רוצים לחורר אותם)

טוש לא מחיק עבה

נרות צבעוניים

גפרורים

דבק פלסטי

הכנה

1. בוחרים ציור לחג או אחד מסמלי החג מבין דפי צביעה לחנוכה, (רצוי ציור שלא כולל הרבה פרטים קטנים). מניחים אותו מתחת לשקף (אם בוחרים בשמרדף, גוזרים ל-2 דפים נפרדים) ומצמידים עם נייר דבק, כדי שהציור לא יזוז.

2. מעתיקים עם טוש לא מחיק עבה, את הציור על גבי השקף (אנחנו בחרנו ב-2 סמלים שונים וציירנו אותם על אותו שקף) ומסירים את הציור (מתקבל שקף מצוייר).

3. מדליקים נר (לפי הצבעוניות שרוצים בתמונה) ומתחילים לטפטף על הציור. מחליפים נרות לפי הצבעים שרוצים על התמונה.

4. בסיום העבודה, לאחר שהשעווה התייבשה והתגבשה, מגרדים בזהירות עם סכין את הטפטופים, שיצאו מחוץ לציור.

5. מורחים את העבודה בדבק פלסטי לקבלת מראה מבריק.

6. תולים את השקף על חלון ונהנים מהמראה בעיקר לקראת הערב.

הכנת נרות והפיכתם לחנוכיה

חומרים

פתיתי שעווה (ניתן לרכוש בחנויות יצירה)

פתילי נרות (ניתן לרכוש בחנויות יצירה)

צבעי פנדה

רצועת נייר כסף (גדולה מפתח הסיר שממיסים בו את השעווה)

סיר

שמן

כוסות חד-פעמיים לשתיה חמה

הכנה

1. מגרדים על פומפיה גסה צבעי פנדה, לפי צבעי הנרות שאתם רוצים ליצור.

2. ממיסים את פתיתי השעווה בסיר עד שהופכים לנוזל.

3. משמנים כוסיות קטנות חד-פעמיות בשמן (כדי שיהיה ניתן להוציא את הנרות מהכוסיות). אם רוצים להכין חנוכיה, מומלץ לשמן 8 כוסיות קטנות וכוס אחת גדולה עבור השמש.

4. ממיסים את צבעי הפנדה – מניחים רצועת נייר כסף מעל הסיר ועליה שמים צבע פנדה מגורר, שיומס מהחום המגיע מהסיר (כמו באן-מארי).

5. מערבבים את צבע הפנדה שהמסתם עם השעווה המומסת ומערבבים עד שמתקבלת שעווה נוזלית צבעונית (אם רוצים לקבל נרות בצבעים שונים, צריך לערבב כל פעם בכלי אחר רק כמות קטנה מהשעווה המומסת עם צבע הפנדה, אם לא – אפשר להכניס את הצבע המגורד לתוך השעווה המומסת.)

6. מוזגים לכוס – מניחים בתוכה פתיל נרות (שעובר את גובה הנוזל) ומכניסים למקרר/מקפיא שיתקשה מהר

7. אחרי שהתקשה, מוציאים מהמקפיא, ושולפים בזהירות את הנר מהכוס

אם רוצים ליצור נר עם שכבות צבע, מוזגים כמות קטנה של שעווה מומסת עם צבע, מניחים בפריזר לכמה דקות להתקשות, מוציאים ושופכים את הצבע הבא – וחוזר חלילה.

אם רוצים ליצור חנוכיה ולהדליקה, מניחים את הנרות בתוך מגש ובתוכו שמים מעט מים, מניחים את הנרות ומדליקים את הפתיל.

מתכוני לביבות

אני מאנשי הלביבות (לא אוהבת סופגניות בכלל). לכל אורך השנה אני מכינה לביבות ובתקופה האחרונה הלביבות האפויות בתנור מככבות אצלנו בבית. כשמתקרב החג, תמיד אני אוהבת לגוון ולהכין לביבות חדשות, אבל לא מוותרים לי גם על הלביבות, שהפכו למסורת אצלנו – לביבות תפוחי עץ עם אגוזים ולביבות גבינה (למתכון לביבות גבינה).

לביבות תפוחי עץ ואגוזים

מצרכים :

2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

2 כפות סוכר

3 תפוחי עץ מסוג גרנד סמיט מגוררים על פומפיה גסה (עם הקליפה)

2 ביצים טרופות

2 כפות שמן

1/3 כוס אגוזים קצוצים

אופן ההכנה :

מערבבים קמח, אבקת אפיה, מלח וסוכר.

מערבבים בקערה נפרדת את התפוחים יחד עם הביצים ועם השמן. מוסיפים לתערובת הקמח ובוחשים. מוסיפים גם את האגוזים.

מחממים שמן במחבת ומטגנים עד להשחמה מ2 הצדדים.

לביבות דלורית וגזר

מצרכים (לכמות של כ-24 לביבות) :

1 דלורית קטנה קלופה וחתוכה לקוביות גדולות

2 גזרים גדולים קלופים ופרוסים לפרוסות עבות

2 ביצים

2 כפות קמח חומוס

1/2 קופסת קוטג’ (לשומרי המשקל – 3% מספיק בהחלט)

50 ג’ גבינה בולגרית מפוררת

100 ג’ גבינת תבור (או גבינת טוב טעם)

2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט, מלח (רק במידה והגבינה הבולגרית היא עדינה בטעם, אחרת יש מספיק מליחות מהגבינה)

אופן ההכנה :

מבשלים במעט מים את הדלורית ואת הגזר עד לריכוך. מסננים את המים ומועכים אותם היטב.

מחממים את התנור לחום בינוני.

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

שמים נייר אפיה על תבנית של התנור, אפשר לרסס בתרסיס שמן או למרוח מעט שמן זית על נייר האפייה (אני ויתרתי על השמן).

בעזרת כף מניחים מהתערובת על נייר האפיה.

מכניסים לתנור לאפייה של כ-45 דקות, עד שמשחים.

חג שמח

עוד מהבלוג של שיר

תצוגה מקדימה

שְבוּמוּלֶדֶת עם עוגת גלידה מטריפה בקלי קלות

איזה כיף להיות ילדים אצלנו במשפחה. כל יום הולדת חוגגים בכמה אירועים : כשהיו קטנות, בגן והיום - בביה"ס, לחברים ולמשפחה. אצלנו יום ההולדת הפך לשְבוּמוּלֶדֶת. השנה יום ההולדת של הקטנה יצא ביום חמישי, אז החלטתי על הפנינג סוף...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

אלומיניום 2.0

. יצאנו לבילוי משפחתי במוזיאון תל אביב, לבכורה של המופע החדש - אלומיניום 2.0. מופע מהפנט, מרשים ומיוחד, שלא רואים כל יום ומשלב מחול, תיאטרון, מוסיקה והומור. המופע כולו בנוי...

תצוגה מקדימה

רמלה שלא הכרנו - 10 המקומות הכי שווים בסיור ברמלה לכל המשפחה

במרחק של 25 דקות נסיעה מתל אביב ו-45 דקות נסיעה מירושלים נמצאת העיר רמלה, שנבנתה במאה ה-8 בידי מוסלמים. אנחנו תמיד מחפשים מקומות מעניינים, מיוחדים ומרתקים לבקר בהם עם הילדים. מעולם לא חשבתי על רמלה כמקום שעונה על ההגדרה, עד...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה