הבלוג של אנה גל

anushka_gal

בת 27 ממרכז הארץ. אמא לאיידן, בת זוג לדניס. יוטיוברית. אשת תוכן. אמא במשרה מלאה. מאמאטבע, מחתלת בבד, מניקה לפי דרישה, בלינה משותפת, טבעונית, מחנ"בת, משתדלת לחנך בתקשורת מקרבת ושואפת לעולם ירוק יותר.

עדכונים:

פוסטים: 13

החל ממאי 2016

אם תשאלו את אמא שלי – אין טעם לחיים בלי חצילים.
לשמחתי, האהבה לירק הסגול הועברה אלי והמשפחה שלי נהנית!
הבסיס למתכון הזה שייך לאמא, שהיתה מכינה חצילים מטוגנים עם שום ושמיר,
וכשהתחשק לי ממרח חצילים בכריך – היה ברור שהמתכון שלה יהיה הבסיס.
מאז, שיניתי אותו קצת (בכל זאת הפכתי אותו לממרח) ואני רוצה לשתף אותו אתכם.
מתכון די פשוט, כמו כל המתכונים שלי, שיתאים עם כל כריך.

ממרח חצילים טבעוני. צילום: אנה גל

ממרח חצילים טבעוני. צילום: אנה גל

המצרכים -
1 חציל גדול, חתוך לריבועים בגודל 1-1.5 ס”מ.
4-5 שיני שום כתושות.
שמן לטיגון.
2 כפות חומץ.
שמיר קצוץ (בערך שני חופנים)
2 כפיות טחינה
כפית חרדל
מלח
אבקת שום גבישי
מיץ מרבע לימון
-בלנדר מוט

אופן ההכנה -
1. במחבת משומנת מעט, מטגנים את קוביות החצילים עם מעט מלח, עד להשחמה.
2. כשהחצילים שחומים ומוכנים, מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
3. מוסיפים את החומץ, מערבבים ומורידים מהאש.
4. מפזרים את השמיר, מערבבים ומעבירים לכלי מתאים לבלנדר מוט
(בדרך-כלל זו תהיה קערה עמוקה וצרה).
5. טוחנים את החצילים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם אחיד.
6. מוסיפים את אבקת השום לפי הטעם, טחינה, חרדל ואת מיץ הלימון.
7. טוחנים שוב למרקם אחיד, ומניחים לממרח להתקרר מעט.

בתיאבון!

עוד מהבלוג של אנה גל

תצוגה מקדימה

מתכון לשניצל טבעוני | אנה מבשלת

מאז שאני קטנה, אני אוהבת להתנסות במטבח - לבדוק איך חומרי גלם מתאחדים יחד, לאלתר מתכונים, לפי מה שלמדתי ולהוכיח לכולם שאפשר להמציא מתכונים מהראש ומהלב - גם בלי כמויות מדויקות. גם הכמויות במתכון הזה אינן מדויקות וכל פעם אני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

הנערה עם כל המתנות | מ.ר קרי

כבר הרבה זמן לא קראתי ספר כלכך טוב. הוא נכנס בקלות לרשימת הספרים הכי טובים שקראתי. איכשהו יצא שכל מרכיבי הספר היו בדיוק לטעמי: - פנטזיה\מד"ב בעולם דיסטופי פוסט אפוקליפטי. - בניית עולם בדיוני רוווי פרטים - עלילה שמתקדמת...

תצוגה מקדימה

מסיכת חימר ירוק - עשי זאת בעצמך

כבר מזמן התחלתי להסתייג ממוצרי טיפוח תעשייתיים. גיליתי שהם לא באמת מועילים לעור שלי, מלאים בכימיקלים לא מזוהים ויקרים בהרבה מעבר למה שהם באמת צריכים לעלות (וגם ככה 90% מהם לא טבעוניים). בגדול - עושים יותר נזק...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה