הבלוג של הקוראת בבגדים

anna

תראו לי מה אתן לובשות ואגיד לכן מי אתן! או תראו לי מי אתן רוצות להיות, ואגיד לכן מה ללבוש! שמי אנה לוקצקי, בת 36, אמא של הליה ונאיה ונאהבת על ידי איש אהוב בשם עוד. מאמינה במגון של סוגי יופי ושמהות האידיאל נמצא במגוון... +עוד

תראו לי מה אתן לובשות ואגיד לכן מי אתן! או תראו לי מי אתן רוצות להיות, ואגיד לכן מה ללבוש! שמי אנה לוקצקי, בת 36, אמא של הליה ונאיה ונאהבת על ידי איש אהוב בשם עוד. מאמינה במגון של סוגי יופי ושמהות האידיאל נמצא במגוון האנושי. מבחינתי אין אישה לא יפה, יש אישה שלא יודעת שהיא יפה, ואם מישהי לא בטוחה ומהססת, מוזמנת לחנות הקונספט שלי AnnA בבמידות 34-50, בדיזנגוף 290 תל אביב

עדכונים:

פוסטים: 9

החל ממרץ 2014

המשפחה שלנו מתחלקת לשניים: אנחנו- אוהבי האוכל הטבעוני והילדות שלנו שלפעמים אוכלות בשר.

כן כן, אחנו זוג הורים שחשוב לנו מאוד לשמור על כדור הארץ, על החיים בו ועל הבריאות שלנו- ואנחנו מאפשרים לילדות שלנו לבחור אם לאכול בשר או לא… תוך כדי הסברה, ודוברות מצידנו כמובן, אבל עדיין לבחור! והן מתלבטות לא פעם ועושות בחירות שמתאימות לגילן. זה לא פשוט להיות הורים טבעוניים ולאפשר לילדות לבחור… יש לא מעט, ששופטים אותנו על זה, אבל בעיננו זכות הבחירה- היא הבחירה שלנו והיא משמעותית במשפחה שלנו מאוד!

פסח הוא חג מורכב לטבעוניים במשפחות מורחבות, שאוכלות בשר… אז אנחנו אחראים על מרק קניידלך שגם קרניבורים מאוד אוהבים.

 

חושפת כאן את המתכון שלנו.. והאמת שלא חייבים לחכות לחג!

94f07efe-e1cd-4fbd-87fd-47e54dd31da4

 

 שלב 1: קודם כל ולפני הכל מכינים את המרק, בגלל שעל בסיסו אנחנו מבשלים את הקניידלך. המרק ישמש אותנו כציר בעל טעמים דומננטיים.

  • 1 בצל גדול
  • 2 גזרים
  • 3 תפוח אדמה בינוניים
  • 2 מקלות סלרי
  • 1-2 קוביות של שום “דורות”
  • צרור פטרוזיליה, צרור כוסברה ועלי סלרי- אפשר לקשור את כולם ביחד עם חוט שאינו נמס במים- או פשוט מהקפואים של “דורות”
  • שורש סלרי וחצי שורש פטרוזיליה (מומלץ לחיזוק הטעמים)
  • פלפל ומלח לפי הטעם
  • בפעם שעבר הוספתי גם עלה דפנה אחד גדול

68df5bd1-4d83-4582-9e87-d86f42fd59cb

ואז:

מקלפים את הכל וחותכים לחתיכות גדולות.

בתוך סיר גדול עם קצת שמן חם, מעבירים את כל הירקות ומערבבים כ- 5 דקות, מוסיפים מים שיכסו הרבה את הירקות ואחרי הרתיחה, מחלישים את האש ומבשלים בישול איטי על אש קטנה. (בפעם האחרונה עשיתי בלי שמן, ובלי הטיגון.. ופשוט בישלתי את כל הירקות ביחד את אותו הזמן, וגם יצא מעולה)

 

שלב 2: ה-קניידלך

  • 1 כוס קמח מצה, לפעמים כדאי להוסיף עוד כף, או כף וחצי אפילו, אם רוצים להיות בטוחים שהקניידלך לא יתפרקו… אבל אם מגזימים, הם הופכים להיות לדחוסים מדי…
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • קצת מלח ופלפל
  • 1/4 כוס שמן, אפשר זית או כל שמן אחר שאוהבים
  • 3 כפות קמח תפוחי אדמה מעורבב עם 4 כפות מים
  • סיר עם מרק ירקות צח וטעים עם טעמים מרוכזים

מערבבים את כל החומרים היבשים ולאחר מכן מוסיפים את הרטובים.

עם ידיים רטובות מכינים כדורים ומהדקים את חומר הגלם כמה שיותר חזק, בשביל שלא יתפרקו בבישול.

כשכל הכדורים מוכנים, מומלץ להשאיר כחצי שעה בצד ולתת להם לנוח להתקשות קלות.

כשהמרק מוכן, לוקחים כמות קטנה ומעבירים לסיר נפרד, בו נבשל את הקניידלך. חשוב מאוד לתת למרק להתקרר טיפה ולהפסיק לו את הרתיחה, כי בשום אופן אסור לבשל את הקניידלך במרק רותח ומבעבע… אחרת כולם יתפרקו.

הקניידלך צריכים להתבשל כ- 20 דקות, מומלץ מאוד להוציא אותם מהסיר בעדינות עם כף רגילה או כף עם חורים.

24dd53a5-f16b-4e0d-9fdf-88273fd21746

הקניידלך עדיין יהיו מאוד רכים, חשוב לקרר אותם לא בערימה. רבע שעה מחוץ למים והם יתקשו, אז אל דאגה.

 

כמובן שמומלץ להגיש עם המרק שבישלנו, הנאה מובטחת גם לאוהבי הבשר!

 

בתאבון

עוד מהבלוג של הקוראת בבגדים

תצוגה מקדימה

מתכון טבעוני לפנקייק משלושה מצרכים

ההבדל בין הפנקייק לבלינצ'ס ומתכון גיאוני,טבעוני וטעים, שמצריך רק 3 מרכיבים כשהייתי ילדה, בברית המועצות לשעבר- בלינצ'ס היה המאכל החגיגי והמשמח של כל יום ראשון... הייתי מתעוררת בבוקר לטקס הקסום, כשהריח המתוק והחם היה מציף את...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

סלט מרזה וטעים חתוך דק

ואיך מכינים ממנו חביתיות חומוס משובחות וטבעוניות שהילדות שלי חיסלו מהצלחת את כל המרכיבים הבאים יש לקצוץ דק דק לתוך הקערה: קישוא חי - 1 יח' ברוקולי- רק את התפרחת של שני...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

מסלונה לשבוע אופנה

איך מהרצאה בכנס של סלונה - "נשים בחזית", הגעתי להציג את הקולקציה שלי בשבוע אופנה גינדי 2017, במידות 34-50 ...ואז אני חוזרת מחופשה חלומית בתאילנד, ונזכרת שבעוד יומיים בדיוק, אני...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה