הבלוג של אנג'ליקה אגבייב

angel for business

האנשים והעסקים שאני מעריכה ואוהבת, הם כאן מהזווית שלי. על המלאכים שפגשתי בדרך וקטעים ספר על "דרך המלאך" שיראה אור בקרוב.

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מדצמבר 2014

תגללו בריטני ותמצאו זמרות מכל העולם אבל בריטני עם נשמה, מומחית לאוכל טבעוני, בריא בטעמים מיוחדים יש רק אחת, במצפה רמון. צרפתי גם את המתכון של בריטני, אורז בר אדום עם פטריות ועשבי תיבול.

26/01/2017

בריטני ~ נשמה עם שורשים 

היא נולדה בראלי, בירת צפון קרוליינה, לפני עשרים  שנה יחד עם אביה, בריטני הגיע לארץ לביקור. כאן הוא מתאהב במי שתהיה עם השנים אמא החורגת. המשפחה בראלי מתפצלת, היא ואביה עולים לארץ . את לומדיה האקדמיים החלה באוניברסיטת פן פוסטר, בפנסילבניה . שם למדה ביוכימיה וצרפתית, סיימה את התואר בתל אביב .

שנים היא גרה בתל אביב ועבדה ב Jerusalem Post כסגנית מנהל בשירות לקוחות והמחלקה הפיננסית. לפני שנה היא סיימה ללמוד קולינריה שהיא אומנות הבישול ב Le Cordon Bleu  בסקוטסדייל, אריזונה .

היא מכירה את בעלה טביאל מקהילת הכושים העבריים ומספרת לנו על החיבור ביניהם.

a

המפגש עם בריטני 

אחרי יום שלם של סיור במצפה רמון הגענו לשכונה של בריטני, בעלה טביאל הגיע אלינו לאוטובוס ועם חיוך רחב הוביל אותנו לבתים הצמודים של השכונה וכבר בגינה אנו קוראות “ואוו, איזה ריח של אוכל ”  מאוחר יותר נבין שזה המבורגר טבעוני.

בעלה מחלק מים והיא שרה, כולנו מרותקות . היא מספרת את סיפור השורשים שלה איך שהעבדים, אבות אבותיה בישלו אוכל מהנשמה והיום היא משתמשת בכל הידע שרכשה יחד עם האהבה שלה לבישול והרגלי האכילה של בעלה.

כאחת שאהבה בשר היא מצאה את הדרך להכין אוכל טבעוני אשר מציע מבחר רחב של אפשרויות בריאות וטעימות.

יזמית, יצירתית שפשוט להעריץ .

s

לפני שנתיים וחצי היא התארחה בערוץ השני בתוכנית “הכי טעים שיש” של חיים כהן ורושפילד . הנה המתכון :

המתכון של בריטני מאתר מאקו :  אורז בר אדום עם פטריות ועשבי תיבול 

המצרכים :

1/2 ק”ג אורז אדום או אורז בר מעורב

8-9 כוסות מים

25 גרם של פטריות פורצ’יני מיובשות

25 גרם פטריות שיטאקי מיובשות

חבילת פטריות שמפניון טריות

חבילת פטריות פורטבלו טריות

2 בצלים לבנים, חתוכים לקוביות

13 גבעולי בצל ירוק

5 שיני שום

כוס פטרוזיליה קצוצה

כוס כוסברה קצוצה

1/2 כוס שמיר קצוץ

פלפל צהוב חתוך לקוביות

כפית כמון

כפית קינמון

2 כפיות שמן זית

מלח לפי הטעם

פלפל לפי הטעם

כף שמרי בירה

לקישוט:

עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1)  מבשלים את האורז עם המים במשך 30-35 דקות על להבה בינונית נמוכה.

2) בזמן שהאורז מתבשל משרים את הפטריות המיובשות במים חמים למשך לפחות 20 דקות, עד לכדי ריכוך.

3) מטגנים בשמן זית את הבצלים והשום עד לשקיפות ומוסיפים את הפטריות.

4) מתבלים במלח, פלפל, כמון וקינמון, ומערבבים במהירות. מוסיפים את האורז לתערובת ומטגנים.

5) מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, הכוסברה, השמיר, ומרבית הפלפל הצהוב ומערבבים את כל החומרים יחד.

6) לבסוף מוסיפים כף גדושה של שמרי בירה ומקפלים פנימה בעדינות. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 5 דקות בלהבה נמוכה.

7) להגשה מפזרים מעל כמה חתיכות של פלפלים צהובים ועירית קצוצה.

לדף העסקי של בריטני מוניק מור לחצו Vegan Xpress

אם אהבתם לחצו   like  למטה או למעלה, רוצים לעקוב ולקבל עדכונים  לחצו מהמחשב בלבד על הכפתור  מצד שמאל למעלה . 

עוד מהבלוג של אנג'ליקה אגבייב

תצוגה מקדימה

להיות בכושר בלי חדר כושר

חמישה מקצועות שיעזרו לכם להישאר בכושר בלי להיכנס לחדר כושר. אני לא חסידה של חדר כושר. צפוף לי, חנוק לי  ובואו נודה על האמת, ריח זיעה של אחרים הוא לא הריח המועדף עליי. ובכל זאת,  בא לי כושר, אז מה עושים ?  יוצאים לגלוש בים...

תצוגה מקדימה

העדי של ענת

היי ענת , את לא מכירה אותי אבל אני מכירה אותך. עכשיו, קצת יותר מדיי עד שאני מרשה לעצמי לכתוב לך, ומי אני בכלל ?! אני רוצה לספר לך שיש חותרת אחת עם עיניים ירוקות גדולות כמו הים, שערה גולש ועל צווארה עדי מכסף אמיתי. ...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מכתבים במטבע ~ פרק 2 ~ השטיח בשארם השייח'

היי, אני מצטערת שלא כתבתי לאחרונה, היינו בנעמה ביי. מיקום מדויק שלא תדאג, כמה שעות מגבול טאבה אילת - שארם השייח' מפרץ נעמה, מצרים. האיטלקי אסף אותי משדה התעופה, בדיוק שחזרתי ממוסקבה יישר לאילת. שמעתי חדשות, לא הקשבתי באמת....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה