גיבץ'

אמא שלי הפולניה קוראת לו "גיבץ"", החברה הצרפתייה שלי קוראת לו "רטטוי" ואני קוראת לו "טעים לי". הכי טעים לי עם חלה של פעם קרועה ביד, לנגב את הרוטב מהצלחת עם סיום המנה..

14199515_10208572231358070_3338070400766564044_n

את המנה הנפלאה הזאת מכינים בסוף השבוע, כשמנקים את המקרר ועושים קניות לשבת. אוספים את כל הירקות הישנים ומהם מכינים את הגיבץ'.

למצרכים:

1 חציל קטן חתוך לקוביות

2 גזרים חתוכים לקוביות

1 קישוא גדול חתוך לקוביות

1 בצל קצוץ

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

1 פלפל ירוק חתוך לקוביות

2 עגבניות חתוכות לקוביות

1 רסק עגבניות קטן

1 כוס מים

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

שמן קנולה

*** ניתן להשתמש במחית עגבניות קלה של MOTTI במקום המים. כך אני מכינה.

להכנה:

בסיר שטוח לטגן את הבצל ב- 4 כפות שמן עד שקיפות. להוסיף את הירקות הקשים (פלפלים, גזר) ולטגן תוך כדי ערבוב עד שיתרככו מעט. להוסיף את שאר הירקות ולערבב יחד. להמשיך לטגן יחד עוד מס' דקות. להוסיף את רסק העגבניות והמים, להוסיף את הסוכר והמלח ולערבב.

לבשל על אש קטנה  כחצי שעה. מדי פעם לערבב בעדינות שהירקות לא ידבקו לתחתית.

ניתן לסיים את הבישול עם אפיה קצרה של רבע שעה בתנור חם בחום של 180 מעלות, אז מקבלים טעם של קלייה. מצויין.