עוגה שחורדינית – עוגת שוקולד ובוטנים בחושה 

מתכון לעוגה טעימה בטירוף, בעלת שתי שכבות אך ממש קלה להכנה ועוד בלי מיקסר!
שכבת בראוניז ומעליה שכבת בלונדיז חמאת בוטנים.
העוגה הינה פרווה, בטעם עשיר.

קבלו את העוגה השחורדינית: במבט על רואים שכבת בלונד אך כשחותכים רואים שמתחתיה מבצבצת שכבה כהה. אני העדפתי לקרוא לה לפי שירם של פול מקרטני וסטיבי וונדר: 
Ebony & Ivory

לעוגה שתי שכבות: שכבת בראוניז שחומה ומעליה שכבה בהירה בטעם קרמל חמאת בוטנים, כי השילוב בין שוקולד ובוטנים הוא האהוב על הנסיכה שלי. אם מעדיפים אגוזים, רשמתי בסוגריים את האפשרות הזו גם כן.

המתכון עפ״י קרין גורן עם שינויים שלי.

מרכיבים:
לשכבת Ebony (בראוניז):

150 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר לבן
1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה (הסוג הרטוב)
3 ביצים
3/4 כוס קמח תופח
1/4 כפית מלח
לשכבת Ivory (בלונדיז חמאת בוטנים):
1/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה (הדביק)
1 ביצה
2 כפות שטוחות של חמאת בוטנים עם חתיכות בוטנים (או ממרח אגוזים, או אבקת נוגט עם כף שמן נוספת)
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח תופח
1/4 כפית מלח
לזרייה מעל העוגה:
1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (או בוטנים)

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית פיירקס 20X30 בנייר אפייה.
ממיסים את השוקולד המריר במיקרו ומוסיפים אליו בבחישה נמרצת את השמן, את 2 סוגי הסוכר והמלח.
מוסיפים למסה האחידה את הביצים ושוב בוחשים עד להטמעה.
לבסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את התערובת לתבנית האפייה ומכניסים למקפיא לכמה דקות. בזמן הזה מכינים את השכבה השנייה:
מערבבים יחד את הביצה, הסוכר, השמן והמלח.
מוסיפים את חמאת הבוטנים ותמצית הוניל ומטמיעים בתערובת.
מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה ומאד סמיכה.
מניחים כפות מהעיסה ע״ג השכבה החומה בצפיפות, עד לכיסוי כל פני העוגה. לא נורא אם פני העוגה לא חלקים. זה מסתדר בזמן האפייה.
מפזרים מעל את האגוזים הקצוצים, מכינים אותם פנימה ע״י לחיצה קלה עם גב כף.
מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות, עד שפני העוגה שזופים והיא יציבה.
מצננים לטמפרטורת החדר וחותכים לריבועים. שומרים בכלי אטום במקרר. ניתן להקפיא.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.
לבריאות!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.