הבלוג של ענת האחת

anatmandel

עדכונים:

פוסטים: 51

החל מנובמבר 2014

היום החלטתי להכין סלונה.

זהו תבשיל אהוב מבית אבא – הסבתא העירקית האהובה שלי הכינה את התבשיל המרגש הזה, אמא שלי, שבאה ממרוקו, למדה להכין אותו בעצמה ובחלוף השנים הוא נכנס אלי הביתה, למטבח ולנשמה.

לפעמים, כשאני מתגעגעת, לילדות הירושלמית, לבית דאז, לאבא ואמא, למשפחה של פעם, זה בא לידי ביטוי גם בבישול.

אז הבוקר היה כזה מן בוקר, והחלטתי להכין כרובית שלמה בתנור, עוגת תפוחים מהופכת, ו-סלונה.

הסלונה יכולה לבוא בכמה גירסאות, אצלי יש 2 מנצחות – אחת עם דג ואחת עם שניצל.

הסיר שנולד הביא איתו קצת דמעות נוסטלגיה, טובות כאלה, של טעמים וריחות שמסמלים אהבה בלי גבולות. אהבה של תמימות. של ילדות.

סיר מלא טעמים

סיר של סלונה. געגועים בטעם אדמדם חמצמץ.

והנה מתכון למי שביקש –

מטגנים דג (כמו שניצל, או רק עם קמח) ; מטגנים פרוסות חצילים ; פורסים למטבעות תפוחי אדמה, עגבניות, וקוצצים גס את הבצל.

מכינים רוטב של מים רותחים עם קופסת רסק עגבניות ותבלינים – מלח, פלפל שחור, פפריקה, ולימון או מלח לימון.

תהליך המרכבה -

מטגנים את הבצל בסיר גדול שטוח, מעליו מוסיפים שכבה של תפוחי אדמה, מעל שכבה של דגים, שכבה של עגבניות ושל חצילים.

מעל כל הכבודה שופכים את הרוטב שהכנו לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים את האש ללהבה קטנה/בינונית למשך כחצי שעה עד שייספגו כל הטעמים.

בתיאבון.

עוד מהבלוג של ענת האחת

תצוגה מקדימה

אמא. רבות בנות עשו חיל ואת עלית על כולנה. זיכרון

אתמול, כח בחשוון תשע"ו, היה יום הזיכרון לאימי. הזיכרון הכי חזק שעלה לי , בעצב גדול , היה דווקא יום ההולדת האחרון שלה. ב-21.11.2011. זה היה יום ההולדת ה-67 והאחרון. חגגנו (אם אפשר לכנות זאת כך) בבית אבות סיעודי, ימים ספורים אחרי...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

על אופטימיות ועל פסימיות

אחרי שצפיתי אתמול בבושה גדולה על המתחולל בבית המחוקקים שלנו, בערב שאמור היה להיות חגיגי והפך להיות פארסה מבישה על דמוקרטיה וכבוד, חשבתי לעצמי על אופטימיות ועל פסימיות. אופטימיות על שום מה ? על שום הדם החדש שנכנס...

תצוגה מקדימה

ריאקציה רצה וצמחים מטפסים

תחשבו הכי רחוק מהבימה, הכי רחוק מהזוהר התל אביבי, הכי רחוק ממסקין וכיכר רבין. תגיעו לתוך התחנה המרכזית החדשה הכי ישנה בעיר ושם, במעמקי מפלצת הבטון, בפינה דחוקה אחרי מקדונלד וחנות קעקועים, בסביבה שוקקת סינים, אפריקנים,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה