הבלוג של ענת אלשטיין

הבלוג של ענת

נולדתי במטבח, והתבשלתי על הגז, כשנייר כסף מכסה אותי. ככה לפחות אני מרגישה. סירים, הם חברי הקרובים. תבלינים הם חלק מהמשפחה. כן, אני בשלנית. חושבת אוכל, הולכת אוכל וחיה אוכל כמעט מסביב לשעון....

עדכונים:

פוסטים: 47

החל מאוגוסט 2011

אורזאורז צבעוני עם ירקות קלויים

כוס אורז צבעוני
מלח
שמן זית
פלפל
בצל אדום
2 גבעולי טימין
2 עלי מרווה

ירקות קלויים:
כרישה
שושקה
פלפל ירוק
גזר
קישואים
שום כמה שיני שום
לימון
שמן זית

איך מכינים:
משרים את האורז הצבעוני לפחות שעתיים לפני הבישול
מסננים ושוטפים את האורז,
קוצצים בצל אדום,טימין שום ומרווה
מחממים סיר עם תחתית עבה
מוסיפים את הבצל שום והעשבי תיבול עד שקיפות , מוסיפים את האורז כמה דקות , ואז מוסיפים על כוס אורז רק כוס וחצי של מים האורז הצבעוני מלא וזקוק לפחות מים,
ברגע הרתיחה מתבלים במלח ופלפל שחור ומנמיכים את הלהבה .
מבשלים על אש נמוכה כ 40 דקות.
נותנים לאורז לנוח עם מכסה סגור לפני הארוחה.

במקביל קולים את הירקות בתנור חם
מכניסים את הפלפלים לשקית,מקררים ,קוצצים , ומערבבים עם האורז

עוד מהבלוג של ענת אלשטיין

תצוגה מקדימה

החמין הספרדי ירושלמי של רבקה אילון קראוס

טעמים ושירים הם הזיכרונות הכי משמעותיים בחיים שלי. הם מביאים איתם תחושה חזקה של התרגשות מתחדשת, עמוקה ומשמעותית. גם טעמו של החמין הכי טעים שידעתי, לפני המון שנים, נצרב בפה...

תצוגה מקדימה

עונת הפיטנגו

גדרות צמחים רבות צומחות בארץ,  מפרידות בין כפר לכביש בין דרכי גישה לרכוש פרטי,  בין מטע למרעה,  מציינות גבולות ומהוות מחסומים בלתי  עבירים. מונעות או לפחות מנסות למנוע...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

צ'ילי אנוגדה , פלפלים ממולאים בפירות יבשים

פעם ראשונה שפגשתי את איתמר דוידוב הייתה בלעדיו.(ופעם שניה ושלישית. בעצם, איתמר היה החבר הדמיוני שלי - הוא נכנס לחיי בלי לדעת או להרגיש ואף פעם לא נפגשנו) עד...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה