הבלוג של ענת אלשטיין

הבלוג של ענת

נולדתי במטבח, והתבשלתי על הגז, כשנייר כסף מכסה אותי. ככה לפחות אני מרגישה. סירים, הם חברי הקרובים. תבלינים הם חלק מהמשפחה. כן, אני בשלנית. חושבת אוכל, הולכת אוכל וחיה אוכל כמעט מסביב לשעון....

עדכונים:

פוסטים: 47

החל מאוגוסט 2011

 

טחול ממולא של גקלין רודריגו

טחול ממולא של גקלין רודריגו

טחול 4

טחול ממולא – של גקלין רודריגו

לכבוד יום ההולדת של גקלין הקוסמטקאית שלי והמיתולוגית של תל אביב בכלל,,
קצת קשה להבין את ההסברים,לכן כתבתי את המתכון לפי התאור שלה וטאצ שלי,,
יצא משובח,, עד היום לא ממש הבנתי את הרעיון של המנה ,מסתבר שגם לילדים שלה לא הסבירו,ורק עכשיו עשתה מעשה ואמרה ,מי שלא טעם את הטחול הממולא שלי, שיעיז,,
טחול ממולא:

1 קג טחול (פה השתמשתי בטחול של עגל חלב)
1 קג כבד עוף
200 גר שומן כבש
250 גר שומן אווז
צרור כוסברה
צרור פטרוזליה
1 ראש שום
טיפה אריסה לא חריפה
1 כף שמן
1 כף כמון
1 כף פלפל שחור
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח ולטעום,,

אופן ההכנה

1 ללקנות טחול ולעשות לו חתך כיס- מבקשים מהקצב
2 צולים מעט את הכבד וחותכים אותו לקוביות
3קוצצים את הכוסברה והפטרוזליה אחרי ניקוי וייבוש
4קולפים את השום
5 מכניסים הכל לקערה ומתבלים
6 פותחים עם היד את הכיס ומכניסים את המילוי ,,דוחפים עם היד את המילוי פנימה
7 שכל המילוי בפנים, תופרים עם חוט ומחט וסוגרים את הטחול היטב
במשך כחצי שעה
8מחממים תנור ל200 מעלות
9 עוטפים את הטחול הממולא בנייר אלומניום עבה,סוגרים כמו סוכריה
10 מכניסים לתנור החם לשעה וחצי

רצוי לחרר עם קיסם לאחר כחצי שעה של צליה בתנור מעט( חמישה חירורים)
זה נותן לנוזלים לצאת החוצה ועוזר לאפיה פנימית יותר טובה
11 לאחר האפיה נותנים לטחול להתקרר- ואז להכניס למקרר,
< ל5 6 שעות ל,כשהוא קר מניחים על קרש ופורסים לפרוסות בעובי של סמ וחצי ,
12 עוטפים כל פרוסה בנפרד בנייר כסף, או נייר אפיה ומכנסים למקפיא
13 מחממים מחבת עבה או פלנצה ומגישים,

אפשר להגיש עם טחינה ליד ועגבניה פרוסה עם בצל סגול דק דק, מלפפון כבוש זה טעים

טחול ממולא של גקלין רודריגו טחול ממולא של גקלין רודריגו

טחול ממולא

טחול ממולא

עוד מהבלוג של ענת אלשטיין

תצוגה מקדימה

החמין הספרדי ירושלמי של רבקה אילון קראוס

טעמים ושירים הם הזיכרונות הכי משמעותיים בחיים שלי. הם מביאים איתם תחושה חזקה של התרגשות מתחדשת, עמוקה ומשמעותית. גם טעמו של החמין הכי טעים שידעתי, לפני המון שנים, נצרב בפה...

תצוגה מקדימה

עונת הפיטנגו

גדרות צמחים רבות צומחות בארץ,  מפרידות בין כפר לכביש בין דרכי גישה לרכוש פרטי,  בין מטע למרעה,  מציינות גבולות ומהוות מחסומים בלתי  עבירים. מונעות או לפחות מנסות למנוע...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

צ'ילי אנוגדה , פלפלים ממולאים בפירות יבשים

פעם ראשונה שפגשתי את איתמר דוידוב הייתה בלעדיו.(ופעם שניה ושלישית. בעצם, איתמר היה החבר הדמיוני שלי - הוא נכנס לחיי בלי לדעת או להרגיש ואף פעם לא נפגשנו) עד...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה