הבלוג של ענת אלשטיין

הבלוג של ענת

נולדתי במטבח, והתבשלתי על הגז, כשנייר כסף מכסה אותי. ככה לפחות אני מרגישה. סירים, הם חברי הקרובים. תבלינים הם חלק מהמשפחה. כן, אני בשלנית. חושבת אוכל, הולכת אוכל וחיה אוכל כמעט מסביב לשעון....

עדכונים:

פוסטים: 47

החל מאוגוסט 2011

מנה עשירה במרכיבים בריאים, מפוצצת בטעמים, וכל כולה בהכנה קלילה, עם קצת עזרה מחברים טובים במטבח. כעיקרית או כתוספת – תנסו אותה בבית

11/09/2017

1

 

זאת היתה הפעם הראשונה שבה השתמשתי במסחטת פירות קשים. האפשרות לטחון את כל הפירות באותו הזמן וגם לסחוט אותם ביחד (למשל תפוז מקולף ותפוח) היתה חוויה מרנינה ומפתיעה בהחלט – תוך שניות המיצים ניגרים מהפרי, נפח הכלי גדול ומלאכת הניקוי קלה אף היא.

אם פעם חשבתי שאין לי צורך במסחטה כזו, כי כמה מיצים כבר אשתה,ביקור שלה במטבח שלי דווקא לצורכי בישול שינתה את הדרך שאני רואה אותה היום. זהו מכשיר נוח לתפעול, חזק ויעיל מאוד, ששומר על סחיטה מהירה ומלאה של הפרי, מכניס את כל הערכים התזונתיים והטריות למתכון ומשדרג את הבישול. בתור בונוס, גם התפעול שלה קל מאוד ופשוט למדי לנקות אותה.

לימי הקיץ הלוהטים הכנתי מנה שאפשר להגיש אותה קרה, פושרת או חמה, עם מיקס של טעמים: מתוק, חמצמץ, אפשר להוסיף גם חרפרפות עדינה. הטופו, שמושרה במרינדה, סופח את כל הטעמים ומשתלב עם כל חומרי הגלם, ומשאיר טעם של עוד גם לגדולי הספקנים שלא מחשיבים טופו כאוכל.

 

חומרים למנה:

חצי חבילה קטנה של אצות היזיקי – מושרות כחצי שעה במים רותחים

5 כפות של אצות ווקאמה - מושרות כחצי שעה במים פושרים
גבעול בצל ירוק או כוסברה קצוצה לקישוט

*  האצות מאד משתנות אחרי ההשרייה ולכן צריך לסנן אותן ולסחוט אותן ביד ואז להניח במסננת כדי להגיר את כל הנוזלים

חומרים למרינדה:

2

250 גרם טופו טרי

חצי כוס סויה

1 כפית שמן שומשום

1 כפית שמן בוטנים

חצי לימון סחוט

2 תפוזים מקולפים

2 תפוחים מקולפים (אפשר גרנד, ירוקים או יותר מתוקים)

1 כפית ג’ינג’ר מגורד

1 כף רכז תמרנדי

(אפשר טיפת שמן צילי למי שאוהב מעט חריפות)

אופן ההכנה:

 חצי חבילה קטנה של אצות היזיקי

5 כפות של אצות ווקאמה
1 כפית ג’ינג’ר מגורד

2 כפות סויה

* משרים את האצות – כל סוג לפי ההוראות הספציפיות על האריזה.

 סוחטים את התפוחים במטחנת פירות קשים

סוחטים את התפוזים במסחטה

 3

מעבירים לקערה עם כל חומרי המרינדה ומערבבים עם מטרפה

חותכים את הטופו לקוביות על קרש חיתוך יבש.

4

מכניסים קוביות הטופו למרינדה, מכסים עם ניילון נצמד

5

ומכניסים למקרר להשרייה כשעה .

ואז:

מחממים ווק או מחבת שאפשר להלהיט על אש חזקה

מסננים עם מסננת את הטופו מהמרינדה

מזלפים עליו שמן בוטנים וטיפה שומשום

6

“זורקים” את הטופו, בלי נוזלי השרייה, על המחבת, ונותנים לו “מכת אש“

 7

רק אחרי ששומעים את “הסאונד של הצריבה” מוסיפים את האצות הסחוטות לכמה שניות ורק אז מוסיפים את נוזלי ההשריה.

נותנים לרוטב להצטמצם, טועמים, בודקים מה חסר – מלח? פלפל? סויה?
מתקנים טעמים

8

ומגישים

המנה טעימה גם חמה וגם קרה, גם כתוספת וגם כעומדת בפני עצמה.

9

בקיצור – מנה מהממת לימים החמים.

עוד מהבלוג של ענת אלשטיין

תצוגה מקדימה

החמין הספרדי ירושלמי של רבקה אילון קראוס

טעמים ושירים הם הזיכרונות הכי משמעותיים בחיים שלי. הם מביאים איתם תחושה חזקה של התרגשות מתחדשת, עמוקה ומשמעותית. גם טעמו של החמין הכי טעים שידעתי, לפני המון שנים, נצרב בפה...

תצוגה מקדימה

עונת הפיטנגו

גדרות צמחים רבות צומחות בארץ,  מפרידות בין כפר לכביש בין דרכי גישה לרכוש פרטי,  בין מטע למרעה,  מציינות גבולות ומהוות מחסומים בלתי  עבירים. מונעות או לפחות מנסות למנוע...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

צ'ילי אנוגדה , פלפלים ממולאים בפירות יבשים

פעם ראשונה שפגשתי את איתמר דוידוב הייתה בלעדיו.(ופעם שניה ושלישית. בעצם, איתמר היה החבר הדמיוני שלי - הוא נכנס לחיי בלי לדעת או להרגיש ואף פעם לא נפגשנו) עד...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה