הבלוג של ענת אלשטיין

הבלוג של ענת

נולדתי במטבח, והתבשלתי על הגז, כשנייר כסף מכסה אותי. ככה לפחות אני מרגישה. סירים, הם חברי הקרובים. תבלינים הם חלק מהמשפחה. כן, אני בשלנית. חושבת אוכל, הולכת אוכל וחיה אוכל כמעט מסביב לשעון....

עדכונים:

פוסטים: 47

החל מאוגוסט 2011

אוהבת פסח, אוהבת מצה או לא אוהבת מצה ואוהבת פסח. בהתקרב החג- מחשבתי קודחת, מחשבתי רוגשת, ממה לכתוב ועל מה לכתוב לפוסט חגיגי לפסח. עשיתי כבר את כל המנות, ניסיתי ותהיתי ושוב מתלבטת, מה עוד לא נכתב.

07/04/2017

gfilte1

אוהבת פסח

אוהבת מצה

או

לא אוהבת מצה

ואוהבת פסח

בהתקרב החג- מחשבתי קודחת, מחשבתי רוגשת,

ממה לכתוב ועל מה לכתוב לפוסט חגיגי לפסח

עשיתי כבר את כל המנות, ניסיתי ותהיתי ושוב מתלבטת,

מה עוד לא נכתב?!

ההתכוננות לחג, השאלות הטלפוניות של חברים איפה לקנות, איך מכינים? יש לך מתכון לגפילטע פיש?

תמיד עניתי שאין – עד שניסיתי.

להכין גפילטע פיש  זה סוג של תעתוע, רחוק מעיני, רחוק ממציאות היומיומית,מעידן האינטרנט,הסלולרי,טוויטר,הכל טס והגפילטע פיש נשארת כמו שהיא, מתכון טוב קשה למצוא.

מנה מסורתית-קלה לעיכול וטעימה במיוחד.

בכל שנה בפרוס הפסח-מה יותר אירוני מגפילטעפיש.

המנה הוותיקה השחוקה ומה לעשות, בכדי להבטיח את מקומי –לשרוד את חג המרור עם אוכל טעים.

זה הרעיון המרכזי שלי.

כי אם גם זה לא טוב אז מה נשאר לנו?

מה לעשות שגפילטע פיש היא קציצת דגים מבושלת .

הקציצה היהודית המסורתית שבעיני הכי טעימה דווקא עם קמח מצה ולא עם חלה,כמו שמכינים בראש השנה.

ולמרות שהבטחתי לעצמי שאני לא אכין גפילטע, אין ברירה צריך לשדרג את המתכונים שלפחות אני טעמתי במשך השנים.

אחרת יהיה מר וכולם ימשיכו לומר אויייי זה טעים כי אין ברירה.

לכן, אביא לפה את המתכון המשופר שלי  לגפילטע – הקציצה האולטימטיבית

אולי ארגיש שמציתי את המשימה שלי לפסח עם מתכון משובח, עדיין מאין הכלאה במובן החיובי של העניין, שילוב של טעמים שאספתי וטעמתי במשך השנים ואהבתי במיוחד.

איך לא צבעו את הגפילטע קודם?!
מתכון המשופר שלי  לגפילטע – הקציצה האולטימטיבית
המצרכים:
1 קג דג קרפיון טרי נטו, מפולט, בלי עצמות ובלי עור. נקי.
3 בצלים
3 ביצים קשות
3 ביצים טריות
2 סלקים טריים מקולפים
3 כפות קמח מצה או ארבע, להרגיש את העיסה
כפית פלפל לבן
גפילטע3 (Custom)
לציר:
ציר מהרבה עצמות למי שאוהב את הג’לי. ליטר וחצי מים. מבשלים את הציר כשעה.
כף מלח
שליש כוס סוכר בהתחשב שהסלק מתוק.
2 בצלים עלי דפנה
2- 3 גזרים
את הראש והעצמות
5 גרגירי פלפל אנגלי
אופן ההכנה:
טוחנים את הדג .לבקש ממוכר הדגים. מוסיפים את יתרת החומרים וטוחנים עם הסלקים ושוב טוחנים לעיסה קטיפתית. צרים קציצות מהעיסה, מוסיפים לציר, מכסים את הסיר ומורידים את הלהבה לקטנטונת, לפחות שעה וחצי שעתיים. מקררים ומסננים מהציר שאמור להיכרש .
מכניסים את הקציצות לכלי זכוכית ומכניסים למקרר.
גפילטע2 (Custom)

עוד מהבלוג של ענת אלשטיין

תצוגה מקדימה

החמין הספרדי ירושלמי של רבקה אילון קראוס

טעמים ושירים הם הזיכרונות הכי משמעותיים בחיים שלי. הם מביאים איתם תחושה חזקה של התרגשות מתחדשת, עמוקה ומשמעותית. גם טעמו של החמין הכי טעים שידעתי, לפני המון שנים, נצרב בפה...

תצוגה מקדימה

עונת הפיטנגו

גדרות צמחים רבות צומחות בארץ,  מפרידות בין כפר לכביש בין דרכי גישה לרכוש פרטי,  בין מטע למרעה,  מציינות גבולות ומהוות מחסומים בלתי  עבירים. מונעות או לפחות מנסות למנוע...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

צ'ילי אנוגדה , פלפלים ממולאים בפירות יבשים

פעם ראשונה שפגשתי את איתמר דוידוב הייתה בלעדיו.(ופעם שניה ושלישית. בעצם, איתמר היה החבר הדמיוני שלי - הוא נכנס לחיי בלי לדעת או להרגיש ואף פעם לא נפגשנו) עד...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה